1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

1.28 Tomato ND transmit power fixed?

Discussion in 'Tomato Firmware' started by FattysGoneWild, Jun 30, 2010.

  1. FattysGoneWild

    FattysGoneWild LI Guru Member


    Or do we still need to put the following script in under Init. to adjust transmit power and for it to take?

    nvram set wl0_country=US
    nvram set wl0_country_code=US
    nvram set wl_country=US
    nvram set wl_country_code=US
    nvram set pa0maxpwr=251
    wl country US

    I remember just ND having this issue and regular version is fine. Another thing. If I remember correctly. With ND. You can back down the power from 42mW to whatever and that works fine. But if you want to raise it above 42mW. That is when the issue happens with ND right?
  2. LanceMoreland

    LanceMoreland Network Guru Member

    I am using Victek's 1.25 ND version and where I put transmit power seems to have no effect. I have a couple of WDS units that I would like to leave the country set to Japan for certain reasons. Are there settings that I could use to increase Tx power while leaving the country set to Japan? Could I substitute JP for US in the above code to make this work?

    I assume I need to set my access points to US using the above to increase Tx power with Victek's ND version, is that correct?
  3. FattysGoneWild

    FattysGoneWild LI Guru Member

    Victek fixed this problem in his firmware. So did Teddybear I believe in his as well. So you should be seeing transmit power differences when raising or lowering. But I am not sure with "vanilla" Tomato 1.28. Jon's version. That's why I was asking...... Anyone know?

Share This Page