1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

5Ghz interface is down

Discussion in 'Tomato Firmware' started by brakepad, Dec 17, 2013.

  1. brakepad

    brakepad Reformed Router Member

    I installed tomato shibby version 1.28 on my belkin paly max N600 (F7D8301) dual band router. Somehow it shows the 5Ghz interface is down and I can only see the SSID of the 2.4GHz interface. The router is behind an AT&T uverse modem/router and it is getting dynamic IP from there uverse router. I am new to the custom firmware stuff. Can someone point me where to start to troubleshooting. Thanks.
     
  2. Mate Rigo

    Mate Rigo Serious Server Member

    Which version did you really try?
    Shibby mod version name is currently at 115

    The 1.28 refers to the original polarcload Tomato version: http://www.polarcloud.com/tomato

    Go to the about page of your router.
    Mine says: Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-115 K26 USB RT-N53

    1.28 refers to the original tomato, where the MIPSR2-115 K26 USB RT-N53 stands for the actual shibby compile version.
     
  3. xips_

    xips_ Serious Server Member

  4. Mate Rigo

    Mate Rigo Serious Server Member

    Last edited: Dec 19, 2013
  5. xips_

    xips_ Serious Server Member

    You may be right, Mate Rigo.

    brakepad, is your Basic->Network 5Ghz channel on auto? Have you tried to set a specific channel?
     
  6. redsandvb

    redsandvb Network Guru Member

    Have you seen Shibby's video about 5GHz troubes? http://tomato.groov.pl/?p=524
    It's for another model router but clearing nvram and rebooting may help.
    Also FYI, clearing nvram will erase your settings...you'll need to re-enter them after.
     
    Last edited: Dec 22, 2013
  7. Mate Rigo

    Mate Rigo Serious Server Member

    We'll probably never know what actually happened to the OP.
     

Share This Page