1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Absolute Wierdness... WRT54GS, wireless transfers, firmware

Discussion in 'Sveasoft Firmware' started by AMurderOfCrows, May 29, 2005.

  1. AMurderOfCrows

    AMurderOfCrows Network Guru Member

    I've about had it here...

    never used the wireless on *THIS* router till this week, except to browse the net once a LONG time ago. used to have a DLink though that worked great.

    Router: WRT54GS (serial says 1.1, sysinfo says 2.0)
    Firmware: Alchemy 1.0 public, alchemy rc6, offcial 3.17.4, Beta 4.50.5

    Issue:

    I started out by trying to install software on my new laptop over the wireless network. I set up the security properly, made sure everything was alligned, turned off Wireless Zero Configuration on the laptop, and tried to run the install file.

    I got an error saying "network name no longer availible" after about 30 seconds into the install

    i tried several times to install remotely, then i tried to transfer the files. smaller files went thru just fine, but it choked on an ISO of about 600mb.

    i reset and ran the network setup wizard a few times to make sure it wasn't a problem with the network settings. No joy.

    upgraded firmware to Alchemy 1.0 public. Weirdness happened here....a javascript pop up said the upgrade failed, but the web UI refreshed, saying the upgrade succesful. still no joy.

    looked in the forums, found out about the commands for NVRAM. entered them in the Diagnostics page of the router setup GUI.

    Still no joy. in fact, i couldn't confirm that the CLKFREQ=216 setting did anything at all, as i could find no way to verify the clock speed.

    Frustrated, i looked some more and decided to rollback my firmware to an offcial one. went back to 3.17.4. Still no joy. Tried the Beacon setting, still wouldn't work.

    FInally, tried the beta firmware 4.50.5. now, instead of stalling out at 9 minutes remaining like it used to, it stalls out at 2 minutes remaining.

    I'm really upset.....not only did i lose Static DHCPd, all my firewall and port trigger/forwarding settings, but i *STILL* can't transfer large files over wireless.

    does *ANYONE* have a solution? i want my QoS and my DHCPd abilities back, and i need to be able to transfer my files to and from the laptop.

    thank you
     

Share This Page