1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Backup Doesn't Work - help !

Discussion in 'Cisco/Linksys Network Storage Devices' started by shabbyroad, Aug 23, 2006.

  1. shabbyroad

    shabbyroad LI Guru Member

    Running V2.3R63

    I have a 120GB drive in USB port 1 of my NSLU2 with about 80GB data on it

    I have a brand new 300GB drive in USB port 2.

    Both drives are formatted (by the NSLU2) to EXT.

    I initiate a backup from Disk1 to Disk2.

    I receive an email notification:
    08/23 11:04:36 Drive Backup: Backup start.

    Then 5 seconds later receive another email notification:
    08/23 11:04:41 Drive Backup: Backup complete.
    The data definitely is not being copied.... (80GB+ in 5 seconds... I wish!)

    What am I doing wrong ?
     
  2. shabbyroad

    shabbyroad LI Guru Member

    Hmmm. So further investigation...

    I have put identical 300GB drives on USB ports 1 and 2.

    I put about 2GB of data on Disk1 , setup backup and sure enough it worked. Received start noticiation via email and a few minutes later received the finish notification via email.

    Does the backup function only work if both drives are of the same size ?
     
  3. d__l

    d__l Network Guru Member

    I was under the impression that the Port 2 drive only had to be larger or equal in size to the Port 1 drive.

    Frankly I would be suspicious of any 2 GB backup on the NSLU2 that completed in only a few minutes. Based on all the back up time reports we have had, something like this should take an hour or more at least. Unless you have a new superimproved NSLU2 version, I would check your test back up to be certain all the data is all there.

    Now if you could please explain how you got your email notifications to work, I would be obliged. Mine doesn't work. :)
     
  4. shabbyroad

    shabbyroad LI Guru Member

    Thanks for the reply.

    I manually copied all of my data (approx 120gb) to a new 300GB drive and put that as Disk1 on the NSLU2. I've put a matching 300GB drive on Disk2 of the NSLU2.

    Backup works absolutely fine. My music and photos are now backed up onto Disk2.

    I have no idea why the old 120GB couldn't backup onto the larger 300GB drive. I guess I'll never know and it's not so important to me now.

    As far as the email is concerned I don't think I did anything special to make it work. Here are the two configuration screens. My router is IP 192.168.1.1

    [​IMG]

    [​IMG]
     

Share This Page