BEFSR41 v4.2 port forwarding problem

Discussion in 'Cisco/Linksys Wireless Routers' started by micdevr, Mar 18, 2007.

  1. micdevr

    micdevr Guest

    I have BEFSR41 v4.2 with firmware 2.00.1

    All computers have a static IP. One computer is running emule, and the other Conquer 2.0 (online game) and winlive messenger. Both are WinXp Pro. I set up port forwarding for emule. All fine, I got High ID (not firewalled) and good speed. But, the game and messenger keep disconnecting every minutes.

    If I disable port forwarding, the game and messenger works fine. But I got Low ID on emule (not good).

    Does anyone aware of problems on this device ?

    [​IMG]


    Note : Was working fine yesterday on a DI-704UP.
     
  2. starscalling

    starscalling Guest

    yeah its a pretty crappy router.... i'm trying to track down if its really bad at open sockets/ and thus we are all ddos'ing ourselfs ~_~
     
  3. Defiance711

    Defiance711 Guest

    I've had the same problem, BEFSR31 v4.3, FW 2.00.1. What I did to fix it is:

    Go to Administration -> Management. Enable UPnP.
    Then go to Applications/Gaming -> Port Range Forwarding. Disable all entries.
    Then go to Applications/Gaming -> UPnP Forwarding. Use in the same manner as Port Range Forwarding, except it's a single port. If you need more then one port, fill out more entries.

    To the best of my knowledge, Port Range Forwarding is a complete and total bust and UPnP works great, until you can pick up a higher end router.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice