1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

BEFW11S4 NAT failure (selective to port 80)?

Discussion in 'General Discussion' started by dmorgan1, Aug 24, 2005.

  1. dmorgan1

    dmorgan1 Guest

    Has anyone had a problem similar to this??

    BEFW11S4 router forwards several ports to internal servers on the private network. All of them but port 80 work fine in serving outside clients.

    As for port 80, incoming packets get forwarded correctly, we can sniff them arriving at the target internal server. The server responds OK but the expected follow-on response to that from the client never comes back. (It tech terms of the TCP 3-way opening handshake, we get his SYN and send a SYN-ACK but we never get his ACK, he keeps repeating SYN to re-try opening the conversation).

    The reason we don't hear from him is, we think, that he doesn't hear/get what we send to him. And the hypothesis is, the router is failing to properly NAT our packets and they never get out of the building. Any experience like this out there???
     
  2. 4Access

    4Access Network Guru Member

    By connecting the WAN port to a hub you could sniff both sides of the communcation to see exactly what is happening...

    You don't have a DMZ & port forwarding enabled at the same time do you? Remote administration of the router isn't enabled on port 80 is it? (From your description I'd guess no to both of these.)

    I'd suggest checking for the latest firmware as well as resetting the router to defaults and then reconfiguring.

    Good luck.
     

Share This Page