1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Big problems with WAG160N and PS3

Discussion in 'Other Linksys Equipment' started by cybe77, Jun 13, 2008.

  1. cybe77

    cybe77 Addicted to LI Member

    Hi,

    sorry for my bad English. I come from Germany. The german board is not very active.

    Recently I bought a WAG160N-DE(Annex B). I use it on a DSL 6 MBit line. After configuring I flashed to firmware 1.07. The router is connected per WLAN to four clients (PC, PS3, Wii, IPhone).
    The problem is the download speed of the PS3. The signal quality is 85-95% (depends on the channel I use). She does not get the full 6.000 kBit. The speed at the PS3 is round about 200 kBit. I think it is a problem with the WLAN, because it works fine with my old AVM Fritzbox 7170 (as Modem and Router) and when I use the Linksys as Modem and the Fritzbox as the Router. I tried nearly everything. I played with the option in wireless menue etc.
    What can I do. Should I wait for a firmware update. Or is it a hardware incompatibility. If it is, I would give it back to Amazon.

    Thx

    Kai
     
  2. MrBelter

    MrBelter Addicted to LI Member

    Have you managed to find a solution as i am having the exact same problem, everything connected to the WAG160n is flying be it via Ethernet or wireless but the PS3 is slow via wired and as you point out terrible via WLAN.

    My WAG160n is using the V1.00.09 UK firmware.
     
  3. cybe77

    cybe77 Addicted to LI Member

    Hi,

    I returned the gateway and bought a new one. After the first install it didn't change anything. After some configuring and updating to 1.00.09 I get now same results as from the other client. Don't know what it was. Hope on more firmwares.

    Greets

    Kai
     
  4. MrBelter

    MrBelter Addicted to LI Member

    So it is working ok now? I wonder what on earth is up with mine then?
     
  5. MrBelter

    MrBelter Addicted to LI Member

    I just put my Speedtouch 585v6 back on and it is around 8 times faster than the WAG160n when it comes to downloading from the Playstation Store so the router is going back, this is the first and last Linksys router i will be buying.
     
  6. Throttle

    Throttle Guest

    Hi
    im interested in buying the WAG160N but i have a Playstation 3 that i use online could anyone please confirm if Linksys has fixed the download problems that happen with the Ps3 and router ?
    Thanks
     
  7. cybe77

    cybe77 Addicted to LI Member

    It works for me now on channel 1. But there are problems with the latest FW. Hope they will offer a new soon.

    Kai
     
  8. lazybeagle77

    lazybeagle77 LI Guru Member

    I am experiencing exactly the same issue. The wireless performance of the PS3 connected to this router is unusable. I bought this router to replace a Netgear DG834N that died from overheating but before this had provided much better performance than the WAG160N. If I connect the PS3 to the Router via Ethernet then it is fine. I know that the PS3 only supports wireless G but even trying to stream a 3MB MP3 file proves difficult if not impossible even though the signal strength is between 95 - 100 %. Have tried turning encryption off, no effect. Latest firmware applied, no effect. Looks like yet another Linksys product that I am going to have to go through the painfull task of returning. Shame I had high hopes for this one. I have read reviews on other sites and have seen that numerous other people are having this same issue ??
     
  9. mezanu

    mezanu Guest

    Same problem here, Wag160N and PS3 = slow download from PStore (using wifi).

    All other computers on my network work correctly....

    Any solutions?

    Tanks.
     

Share This Page