1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bittorrent & VOIP -> Connection Problem with WDS in W

Discussion in 'DD-WRT Firmware' started by Goknicks, Dec 30, 2005.

  1. Goknicks

    Goknicks Network Guru Member

    I have WRT54GS v2.1 as Host connects wirelessly (WDS) to WRT54G v.4, I use dd-wrt v23 FInal VOIP for my GS (Host) and dd-wrt v23 mini Final for my G (Client). My Cable modem connects to the Host and the bandwith is 6000kbps Downlink and 1000kbps Uplink. In my Host (GS) I have 2 lan connections, 1 to my VOIP adapter (Vonage) and 1 computer running uTorrent. In my Client (G), I have my laptop connect via wireless and time to time I use Skype.

    Previously in my host (GS), I use dd-wrt v.23 standard Final. After I configured WDS prior of running uTorrent, all my connection ran perfectly: no packet loss to my client router and my laptop. However, in about 1 hour my VOIP (VOnage) phone stopped working no dial tone at all until I rebooted the VOIP adapter. And I have to do this often.

    So, I red in this forum and someone suggested using VOIP. Therefore, I flash VOIP version to my host, since then I have no problem with my VOIP. At this time I haven't tried to uTorrent, yet. But I am happy that my Vonage phone is working.

    Now, I use uTorrent includes to my host router (GS) with the startup script that is suggested in uTorrent FAQ, my router never goes down or disconnected. I have port forwarding (port: 32500) to my PC for my uTorrent

    However, my client router (G) keeps losing packet every 2-3 minutes when using uTorrent. Especially, when I use Skype in my laptop the connection keeps breaking up. So, I red in this forum again and someone suggested to use Qos.

    QOS Configuration
    1st Configuration:
    I set the Netmask Priority (IP address) in my host, for my
    - VOIP adapter as Primary
    - Client router and my laptop set as Express
    - PC running uTorrent as bulk
    This configuration made my connection between routers lost packet every 3 minutes especially when I use VOIP.

    2nd Configuration:
    I set the Netmask Priority (IP address) in my host, for my
    - VOIP adapter as Express
    - Client router and my laptop set as Primary
    - PC running uTorrent as bulk
    This is configuration made my VOIP quality bad. The sound quality is bad.

    3rd Configuration:
    I set the Netmask Priority (IP address) in my host, for my
    - VOIP adapter as Primary
    - Client router and my laptop set as Primary
    - PC running uTorrent as bulk
    This configuration made my connection lost between routers. I have to reboot my host router to reconnect.

    Do you have any suggestion what should I do? Please help me.
     

Share This Page