1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bug Reporting:

Discussion in 'Phoenix Firmware' started by amiga, Feb 8, 2008.

  1. amiga

    amiga Network Guru Member

    In this thread please report any found bugs in the following format:

    Device Version: e.g. AG241 V1 / AG241 V2 / AG241 AU

    Firmware Version: e.g 7.01.04 EU / 7.01.04 DE

    Connection Type: e.g RFC 2364 PPPoA / RFC 2516 PPPoE / RFC 1483 Routed / RFC 1483 Bridged / Bridge mode only

    multiplexing: e.g. LLC / VC

    Description of bug found: e.g Disconnects from ISP every 10 minutes


    thankyou
     
  2. p-andy

    p-andy Addicted to LI Member

    Hi,

    Device Version: AG241 V2
    Firmware Version: 7.01.04 EU
    Connection Type: RFC 2516 PPPoE
    multiplexing: LLC
    Description of bug found: option "Automatically adjust clock for daylight saving changes" is grey and not available for Time Zone GMT+6: Bangladesh, Russia
     
  3. p-andy

    p-andy Addicted to LI Member

    But at GMT+5:30 India, GMT+10 Australia Time Zones this option work.
     
  4. p-andy

    p-andy Addicted to LI Member

    Daylight saving changes is +1hour
    Daylight saving Begin Last Sunday March 02:00
    Daylight saving End Last Sunday March 03:00
     
  5. p-andy

    p-andy Addicted to LI Member

    Sorry:


    Daylight saving changes is +1hour
    Daylight saving Begin Last Sunday March 02:00
    Daylight saving End Last Sunday October 03:00
    ^^^^^^
     
  6. a.user

    a.user Addicted to LI Member

    Device: AG241V2-DE Annex B
    Firmware: 7.01.04 DE
    Connection Type: RFC 2516 PPPoE

    I just recently installed this firmware. after about a day of operating i got as normal an automated disconnect from my provider. after that the dns resolving failed for most urls.

    i observed this because of a red error message in the linksys ddns configuration page. it said that it could not resolve the host (dyndns.org). so i started testing if i can reach some urls. i tried this by telneting into the router and using ping and from my pc direct.

    so it seems the dnsmasq probably hanged... i'm not sure what caused this problem.

    UPDATE: it happend now again. after only 30 minutes after a full firmware reset. their is definitly a heavy bug with the dns server.
     
  7. a.user

    a.user Addicted to LI Member

    Well, after a day now the 7.04 Firmware is totally crashing my router. No connect by web or telnet to it. This is even worse than wat i descriped above. I reverted to the official firmware. Will see if this happens with it too.
     
  8. Kris

    Kris Addicted to LI Member

    Device Version: AG241 V1
    Firmware Version: 7.01.04 EU
    Connection Type: RFC 2516 PPPoE
    multiplexing: LLC


    Application & Gaming -> Single Port Forwarding
    All added entry disappear after few hour - ports are forwarded but fields are clear :mad:. I add new entry, save settings and check - it's ok. But after some time all entry disappear. :confused:

    In Port Range Forwarding everything is ok.
     
  9. burning shadow

    burning shadow LI Guru Member

    Disable UPnP, this should fix single port forwarding issues.
     
  10. Kris

    Kris Addicted to LI Member

    Thanks, I will check this.

    But I see strange thing, because this port which I forwarded and they disappear after some time, then when I start program which use this port (etc. utorrent added 23554 both) - after start in 'singe port forwarded' appear 2 fields: 1. utorrent 23554 utp, 2. utorrent 23554 TCP - in 'UPNP port status': clear

    After turn off uTorrent this field disappear. Strange but I think it's ok - and maybe then I can add more then 15 rules hmm.
    I wonder it is bug or feature :thumbup: ?
     
  11. burning shadow

    burning shadow LI Guru Member

    Single port forwarding interface share the same table that UPnP uses. In original firmware there was no UPnP port status button, it was added in Phoenix firmware but never worked properly. UPnP mess was present in original firmware, thats why I always kept this feature disabled. Epic fail from Linksys, and they call it "cisco division".. :(
     
  12. Kris

    Kris Addicted to LI Member

    And all it's clear now.

    Thanks :)
     

Share This Page