1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bug with VLAN/BRIDGES on Shibby 116

Discussion in 'Tomato Firmware' started by cheops2006, Feb 9, 2014.

  1. cheops2006

    cheops2006 Reformed Router Member

    Hi,

    I have found a bug on shibby that can be recreated like this:-

    1. Create 3 bridges like this

    br0 192.168.2.1/24 DHCP ON 192.168.2.100-150
    br1 192.168.3.1/24 DHCP ON 192.168.3.100-150
    br2 192.168.4.1/24 DHCP ON 192.168.4.100-150

    2. Create 4 VLANS like this. I only have LAN default ports on on bridge 1 and WAN on bridge 2

    1 1 Bridged to LAN(br0)
    2 2 Bridged to WAN
    3 3 Bridged to LAN(br1)
    4 4 Bridged to LAN(br2)

    3. Create wireless networks like this

    eth1 -> LAN(br0)
    eth2 -> LAN(br1)
    wl0.1 -> LAN(br2) (virtual)

    You will not be able to connect via wl0.1 and get an ip address. When I tried assigning a lan port to to br2 it would also not get an ip address. I tried this on an Asus RT-N66U and the E4200.

    This works fine on toastman's build.

    Any way of finding out why?

    Thanks
     
  2. boboxx

    boboxx Reformed Router Member

  3. Gruelius

    Gruelius Connected Client Member

    Also couldnt get my vlan config to work. I thought I was going crazy!! Hopefully it is fixed soon
     
    darkknight93 likes this.
  4. boboxx

    boboxx Reformed Router Member

    I just installed version tomato-RT-N66U_RT-AC6x--117-AIO-64K.trx on my RT-N66U and teh vlan issue has been resolved and is no longer a issue!
     
  5. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    Do You mean VID Override? I can make test build for you. Just send PM to me.
     

Share This Page