1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can't Access Setup Page!!! please help

Discussion in 'HyperWRT Firmware' started by stragabenz, Jul 15, 2009.

  1. stragabenz

    stragabenz Addicted to LI Member

    I flashed my WRT54G a long time ago with HypeWRT firmware to use with my xbox worked flawlessly. I want to hook it up to use on my desktop so I won't have to buy a wireless card. But I can't seem to access the setup page on the WRT54G to change some settings. When I setup the WRT54G I changed the IP address to 10.0.0.1 (don't ask I read it would get better performance). I tried doing a hard reset and changed my desktop to a static IP but I still can't seem to get the setup page. Im on vista x64 and when I set it up I had XP does this have anything to do with it? please any suggestions I really dont want to shell out 50 bucks for a wireless card when this linksys does the job very well.
     
  2. fyellin

    fyellin LI Guru Member

    I suspect that the IP address on your router is probably one of 192.168.0.1, 192.168.1.1, or 10.0.0.1. Your wireless may or may not be turned on.

    You should certainly turn off the wireless on your laptop and connecting directly between your laptop and a LAN port of your router. You should try setting your laptop to each of 192.168.0.2, 192.168.1.2, or 10.0.0.2 and see if you can ping the router.

    A 30-30-30 reset should certainly put you back to 192.168.1.1, which I'm pretty sure is the default for HyperWRT.

    (I've got a special location on my laptop where it has four different static IPs simultaneously. It's sole purpose is to speed up handling of situations like this.)
     
  3. stragabenz

    stragabenz Addicted to LI Member

    no its a desktop no wireless connection, this is why i want to get the WRT54G on my desktop so i can connect wirelessly. Could you be alittle more specific on setting my IP
     
  4. fyellin

    fyellin LI Guru Member

    What kind of machine do you have? I can help you with a Mac. Someone else will have to walk you through this on a PC or Linux box.
     
  5. stragabenz

    stragabenz Addicted to LI Member

    crap Im on Vista x64, I tried setting my IP to each of the IPs and I still can't access the setup page. Do i need to put something in the default gateway?
     
  6. fyellin

    fyellin LI Guru Member

    If you're on the same subnet as the router (i.e. you've got netmask set to 255.255.255.0, and the computer and router only differ in the last number), then you don't need to set the gateway.

    I've got no more ideas.
     
  7. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

    dont set your PCs IP to any of those, that is the ip for the WRT.

    it defaults to 192.168.1.1

    set your PC to automatically assign an IP and plug the LAN cable from your PC to LAN1 on your WRT.

    do you have a connection light on the WRT and the rear of the LAN port on your PC?
     

Share This Page