Cant get transmission to run after editing /opt/etc/profile

Discussion in 'Tomato Firmware' started by Prophet, Jul 12, 2011.

  1. Prophet

    Prophet Networkin' Nut Member

    Hey

    Running TomatoUSB v1.28.9054 MIPSR2-beta K26 USB Ext.

    After having problems with the ipkg-opt update I went ahead and followed the advice on http://tomatousb.org/tut:how-to-set-up-nas-optware-etc-for-total-noobs; namely I did :

    1. If by any means you get an error working with ipkg, like :

    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/op...le/Packages.gz
    sh: wget: Permission denied
    An error ocurred, return value: 1.
    Collected errors:
    ipkg_download: ERROR: Command failed with return value 127: `wget -q -P /opt/ipkg-znDmt5 http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/


    or any other, just share opt and make it writable on the file sharing, go to /opt/etc/profile, and remove the following code:

    PS1="[\u@\h \W]$ "
    PATH=/opt/sbin:/opt/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
    LD_LIBRARY_PATH=/opt/lib:${LD_LIBRARY_PATH}

    export PS1 PATH LD_LIBRARY_PATH

    save and everything will be back to normal.

    Problem is I deleted all of /opt/etc/profile and I cant seem to get it right.

    Currently it holds :

    PATH=/opt/sbin:/opt/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
    LD_LIBRARY_PATH=/opt/usr/lib:/opt/usr/local/lib:/lib
    export PATH LD_LIBRARY_PATH

    The error message I get when starting transmission is "transmission-daemon: can't resolve symbol '__libc_pthread_init'"

    Thanks in advance.
     
  2. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    change your /opt/etc/profile to:
    reconnect ssh and all will be works :)
     
  3. Prophet

    Prophet Networkin' Nut Member

    Hey Shibby, thanks for your reply!

    I get this after making your proposed changes to the /opt/etc/profile:

    [root@Wonderland root]$ /opt/bin/transmission-daemon
    /opt/bin/transmission-daemon: can't resolve symbol '__libc_pthread_init'
    [root@Wonderland root]$ cat /opt/etc/profile
    #
    # Bash initialization script
    #

    PS1="[\u@\h \W]$ "
    PATH=/opt/sbin:/opt/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
    LD_LIBRARY_PATH=/lib:/usr/lib:/usr/local/lib:/opt/lib:/opt/usr/lib

    export TERMINFO=/opt/share/terminfo

    export PS1 PATH LD_LIBRARY_PATH
    [root@Wonderland root]$


    I also rebooted, but no go.
     
  4. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

  5. Prophet

    Prophet Networkin' Nut Member

    Yes I have tried that versionand have currently installed transmission - 2.22-2. I still suspect the /opt/etc/profile change of having something to do with it, cause it worked well before and I cant think of anything else that I changed.
     
  6. Prophet

    Prophet Networkin' Nut Member

    It seems though everything else is working perfectly. I have deinstalled and reinstalled the package.
     
  7. Prophet

    Prophet Networkin' Nut Member

    For reference: Seems there was something wrong with the fs. I couldnt install optware on the same partition and had to move it. That worked.
     
  8. leandroong

    leandroong LI Guru Member

    I encountered ipkg update when I install plowshare optware. As per above solution, I deleted all contents in /opt/etc/profile and save. close and reopen putty and perform ipkg update, everything is back to normal. I tested ttransmission downloading for possible problem, all went well, no issue at all.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice