1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Channel 1 geht nicht einzustellen :-(

Discussion in 'Other Linksys Equipment' started by TIM-NVP, Mar 13, 2005.

  1. TIM-NVP

    TIM-NVP Network Guru Member

    Hallo zusammen,

    ich habe den WAP54G und damit ein Probem bei den Einstellungen. Ich muss es auf den Kanal 1 einstellen (Vorgabe vom Provider). Ich versuche das auch aber das Teil sagt nach dem Ändern zwar, dass die Einstellungen gespeichert wurden. Wenn ich mir es dann hinter ansehen will, steht immer Channel "6" drin!

    Das krieg ich beim besten Willen nicht geändert. Ich hab es über die Setup-CD und den Browser-"Weg" versucht - leider keine Chance :(

    ich könnt kotzen und hoffe, hier bei euch ne Antwort zu finden!

    Ich hab schon HyperWap drauf gehabt und dann wieder zurück auf die Standard-Firmware - half aber alles nix. Vielleicht weiß einer von euch Rat - würde mich freuen!!!

    Vielen Dank vorab für jeden hilfreichen Tipp!
     
  2. linksysonline

    linksysonline Network Guru Member

    erm... Translation via some site:

    Hello together

    I have the WAP54G and therewith a Probem in the attitudes. I must set it to the canal 1 (specification of the provider). I try says that also however the part after the changing to be sure that the attitudes were stored. If I want to look at myself it then behind, Channel "6" stands always inside!

    I do not get changed that in the best will. I tried it over the Setup-CD and the browser-" way" - unfortunately no chance boiled

    I can dirt zen and hope to find here ne answer with you!

    I HyperWap had already thereon and then again back on the standard-firmware - helped however all nix. Perhaps white one of you advice - would please me!!

    Thank you very much beforehand for each helpful type!
     
  3. Hi Tim,

    seltsames Phänomen, was Du da beschreibst. Hast Du schon mal die Firmware 2.08 EU für Deinen WAP probiert? Bei meinem AP kann ich jeden Kanal einstellen von 1 - 11 (1 - 13), abhängig von der Firmware.

    ftp://ftp.linksys.com/international/firmware/LinksysWAP54G-Cisco-EU-May13 2004.zip

    Ansonsten gibt es noch eine neue amerikanische FW, die ich aber noch nicht ausprobiert habe...

    ftp://ftp.linksys.com/pub/network/WAP54g fw 2.08.zip

    Noch eine Frage zum Schluss: startet der WAP neu, wenn Du die Einstellungen übernommen hast?

    [hr:adac462f7a]

    Hi Tim,

    that's a funny problem you're telling us. Did you try Firmware 2.08 EU on your WAP? On my WAP, it is possible to change to every channel from 1 to 11 (1 to 13), depending on the firmware.

    Also, there is a new american version, but i didn't try it yet.

    Final Question: does your WAP restart after applying the changes?

    Edit: corrected typos :oops:
     
  4. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

    maybe brainslayer could translate better.
     
  5. Avenger20

    Avenger20 Network Guru Member

    German isn't that difficult (at least reading, writing part is difficult ;) )

    What he's saying is that he wants to set the wireless channel to 1 (because he has to do that from his ISP), but everytime he does, and logs in again, the value is changed back to channel 6. And he has tried it with the install CD & via the Browser way.

    I'm not good in writing German, but I think he will understand just fine in English.

    Try to reset your WAP54G to defaults by holding down the reset button for ~15 sec.
     

Share This Page