1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Don't work VLAN on tomato-Netgear-3500Lv2-K26USB-1.28.0503.3Toastman-RT-N-VLAN-VPN

Discussion in 'Tomato Firmware' started by Konstantin, Nov 24, 2013.

  1. Konstantin

    Konstantin Reformed Router Member

    Hello

    I have a device Netgear-3500L v2 (Broadcom BCM5357 chip rev 2 pkg 10)
    After upgrading to tomato-Netgear-3500Lv2-K26USB-1.28.0503.3Toastman-RT-N-VLAN-VPN does not work to switch VLAN.
    after rolling back to a version tomato-Netgear-3500Lv2-K26USB-1.28.0502.8Toastman-RT-N-VLAN-VPN everything again worked.



    [​IMG]
     
  2. Victek

    Victek Network Guru Member

    Untick WAN Port on vlan1 ... makes no sense.
     
  3. Konstantin

    Konstantin Reformed Router Member

    switching does not work, but in the firmware version 1.28.0502.8 works
     
  4. Konstantin

    Konstantin Reformed Router Member

    I think the problem is in the patch that was added Victek to git repository

    You made a mistake for WNR3500Lv2, instead of
    COL_P4N = '8';
    there must be
    COL_P4N = '0';

    Correct it please.

    see below:

    Code:
    diff --git a/release/src/router/www/advanced-vlan.asp b/release/src/router/www/advanced-vlan.asp
    index dc9e530..ef8a4df 100644 (file)
    --- a/release/src/router/www/advanced-vlan.asp
    +++ b/release/src/router/www/advanced-vlan.asp
    @@ -112,6 +112,23 @@ switch(nvram['boardtype']) {
        COL_P3N = '3';
        COL_P4N = '4';
        break;
    +  case '0x052b':
    +  if (nvram['boardrev'] == '02') { //WNR3500Lv2
    +    COL_P0N = '4';
    +    COL_P1N = '3';
    +    COL_P2N = '2';
    +    COL_P3N = '1';
    +    COL_P4N = '8';
    +    break;
    +  }
    +  if (nvram['boardrev'] == '0x1204') { //rt-n15u
    +    COL_P0N = '3';
    +    COL_P1N = '2';
    +    COL_P2N = '1';
    +    COL_P3N = '0';
    +    COL_P4N = '4';
    +    break;
    +  }
    // should work on WRT54G v2/v3, WRT54GS v1/v2 and others
      default:
        COL_P0N = '1';
    
     
  5. Victek

    Victek Network Guru Member

    Can't correct, if I do your tag is gone... what do you suggest? In firmware 502.8 can you tag?
     
  6. Konstantin

    Konstantin Reformed Router Member

    COL_P4N may not be equal to 8, as 8 - is SWITCH_INTERNAL_PORT

    my steps:

    firmware tomato-Netgear-3500Lv2-K26USB-1.28.0502.8Toastman-RT-N-VLAN-VPN.chk
    Goto Advanced-VLAN click Save, reboot...

    Code:
    nvram show | grep vlan
    lan_ifnames=vlan1 eth1
    landevs=vlan1 wl0
    trunk_vlan_so=0
    vlan0hwname=
    vlan0ports=
    vlan0tag=0
    vlan0vid=
    vlan10hwname=
    vlan10ports=
    vlan10vid=
    vlan11hwname=
    vlan11ports=
    vlan11vid=
    vlan12hwname=
    vlan12ports=
    vlan12vid=
    vlan13hwname=
    vlan13ports=
    vlan13vid=
    vlan14hwname=
    vlan14ports=
    vlan14vid=
    vlan15hwname=
    vlan15ports=
    vlan15vid=
    vlan1hwname=et0
    vlan1ports=1 2 3 4 8*
    vlan1vid=
    vlan2hwname=et0
    vlan2ports=0 8
    vlan2vid=
    vlan3hwname=
    vlan3ports=
    vlan3vid=
    vlan4hwname=
    vlan4ports=
    vlan4vid=
    vlan5hwname=
    vlan5ports=
    vlan5vid=
    vlan6hwname=
    vlan6ports=
    vlan6vid=
    vlan7hwname=
    vlan7ports=
    vlan7vid=
    vlan8hwname=
    vlan8ports=
    vlan8vid=
    vlan9hwname=
    vlan9ports=
    vlan9vid=
    wan_iface=vlan2
    wan_ifname=vlan2
    wan_ifnameX=vlan2
    wan_ifnames=vlan2
    wl0_vlan_prio_mode=off
    wl_vlan_prio_mode=off
    all works!

    upgrade firmware to tomato-Netgear-3500Lv2-K26USB-1.28.0503.3Toastman-RT-N-VLAN-VPN.chk

    Code:
    nvram show | grep vlan
    lan_ifnames=vlan1 eth1
    landevs=vlan1 wl0
    trunk_vlan_so=0
    vlan0hwname=
    vlan0ports=
    vlan0tag=0
    vlan0vid=
    vlan10hwname=
    vlan10ports=
    vlan10vid=
    vlan11hwname=
    vlan11ports=
    vlan11vid=
    vlan12hwname=
    vlan12ports=
    vlan12vid=
    vlan13hwname=
    vlan13ports=
    vlan13vid=
    vlan14hwname=
    vlan14ports=
    vlan14vid=
    vlan15hwname=
    vlan15ports=
    vlan15vid=
    vlan1hwname=et0
    vlan1ports=1 2 3 4 8*
    vlan1vid=
    vlan2hwname=et0
    vlan2ports=0 8
    vlan2vid=
    vlan3hwname=
    vlan3ports=
    vlan3vid=
    vlan4hwname=
    vlan4ports=
    vlan4vid=
    vlan5hwname=
    vlan5ports=
    vlan5vid=
    vlan6hwname=
    vlan6ports=
    vlan6vid=
    vlan7hwname=
    vlan7ports=
    vlan7vid=
    vlan8hwname=
    vlan8ports=
    vlan8vid=
    vlan9hwname=
    vlan9ports=
    vlan9vid=
    wan_iface=vlan2
    wan_ifname=vlan2
    wan_ifnameX=vlan2
    wan_ifnames=vlan2
    wl0_vlan_prio_mode=off
    wl_vlan_prio_mode=off
    all works!

    if goto Advanced-VLAN (settings do not change) click Save, reboot...

    Code:
    nvram show | grep vlan
    lan_ifnames=vlan1 eth1
    landevs=vlan1 wl0
    trunk_vlan_so=0
    vlan0hwname=
    vlan0ports=
    vlan0tag=0
    vlan0vid=
    vlan10hwname=
    vlan10ports=
    vlan10vid=
    vlan11hwname=
    vlan11ports=
    vlan11vid=
    vlan12hwname=
    vlan12ports=
    vlan12vid=
    vlan13hwname=
    vlan13ports=
    vlan13vid=
    vlan14hwname=
    vlan14ports=
    vlan14vid=
    vlan15hwname=
    vlan15ports=
    vlan15vid=
    vlan1hwname=et0
    vlan1ports=1 2 3 4 8*
    vlan1vid=
    vlan2hwname=et0
    vlan2ports=8 8
    vlan2vid=
    vlan3hwname=
    vlan3ports=
    vlan3vid=
    vlan4hwname=
    vlan4ports=
    vlan4vid=
    vlan5hwname=
    vlan5ports=
    vlan5vid=
    vlan6hwname=
    vlan6ports=
    vlan6vid=
    vlan7hwname=
    vlan7ports=
    vlan7vid=
    vlan8hwname=
    vlan8ports=
    vlan8vid=
    vlan9hwname=
    vlan9ports=
    vlan9vid=
    wan_iface=vlan2
    wan_ifname=vlan2
    wan_ifnameX=vlan2
    wan_ifnames=vlan2
    wl0_vlan_prio_mode=off
    wl_vlan_prio_mode=off
    don't work!

    Now vlan2ports = 8 8
    and should be vlan2ports = 0 8

    if I execute commands:
    nvram set vlan2ports='0 8'
    nvram commit
    reboot

    then everything will work again

    I do not use tags
     
    M_ars likes this.
  7. M_ars

    M_ars LI Guru Member

  8. Victek

    Victek Network Guru Member

    patched.
     

Share This Page