1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dual Wan problems

Discussion in 'Cisco Small Business Routers and VPN Solutions' started by Theo76, Oct 25, 2007.

  1. Theo76

    Theo76 LI Guru Member

    I have a RV082 linksys router. I currently have two internet connections, satellite and fibre optic. to my knowledge the speed should be pretty fast but it isn't. When I view the system summary only wan1 has an IP address. I checked dual wan in the setup tab but still there is only one IP address.

    Any suggestions?
     
  2. Theo76

    Theo76 LI Guru Member

    RV082-Slow Internet. Need Help!!

    I have two connections to my router-Fibre Optic and Satelite. I set up dual wan and in the system summary tab, there is only one IP address for Wan1 and Wan2 is 0.0.0.0. The upstream and downstream for both wans 512. should this be higher? and i also set it to load balancing.

    Need some help!!
     
  3. v2owp

    v2owp LI Guru Member

    These two connections do they both have "modems"/routers that are connected to the RV082 or are they plugged in directly? I would assume that at least the Fiber connection is. If there is a modem/router between the connection and the RV082 then you might need to set the "WAN Connection Type:" to "Obtain IP Automatically" (Setup Tab -> Network -> WAN Setting -> Edit (which ever WAN Port it is)). If it's already set to automatically obtain and/or the connection is plugged in directly then you might need to enter all the settings (Change auto.. to "Static IP" - or one of the others - and enter all the info from that ISP. Call and request the info if you don't already have it). Hope this helps
     

Share This Page