External AP - Multiple SSID not mapping to VLANs

Discussion in 'Networking Issues' started by sparkynerd, Dec 27, 2013.

  1. sparkynerd

    sparkynerd Reformed Router Member

    I realize this has been asked before, and I have followed the tutorials online with no success. I am running Tomato Shibby, with internal wireless disabled on my router. I have an Engenius EAP600N access point with (3) SSIDs, which are mapped to 3 VLAN IDs. My router is setup as follows:

    VLAN 2 - br0 - 172.31.0.0/24 - Intranet
    VLAN3 - br1 - 192.168.5.0/24 - Internet
    VLAN10 - br2 - 192.168.10.0/24 - Guest Wireless

    Engenius AP plugged into port 1 or 2
    Port 1 is not tagged and is assigned to VLAN3
    Port 2 is tagged on VLANs 2,3, & 10

    VLANs and everything works great... IPs are assigned to wired devices as expected. Wireless AP works on port 1 and devices pull a 192.168.5.x address, but when the AP is on port 2 devices don't pull an IP.

    My goal is to have wireless client IP addresses assigned based on the SSID that a device connects to... ie: SSID1 = 172.31.0.100-150
    SSID2= 192.168.5.100-150
    SSID3 = 192.168.10.100-150

    I tried tagging port 2 (the AP port) on VLANs 2 and 3, but I don't get an IP address from DHCP. I am fairly certain it is the VLAN setup for the AP port that is the problem. How do I set this up?
     
  2. WilsonL

    WilsonL Network Newbie Member

    I'd like to second this issue as a solution to this may help me too.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice