Help.. poor transfer speed between 2 PCs in network

Discussion in 'HyperWRT Firmware' started by meemo, Jun 9, 2005.

  1. meemo

    meemo Network Guru Member

    Hi Guys,
    I have a problem which has been there a long time, but now its really starting to annoy me.
    Thing is i got the WRT54G and have the Firmware Version: v3.03.6 - HyperWRT 2.1b1 running.

    Though the internet is fast (access and connections) the transfer speed between the 2 PCs in my network is SLOW.
    Slow= 350MB takes approx. 15min to transferfrom one to another!!!

    Does anyone have any idea why that is, and what i have to do to change it.
    What settings are important here, if you tell them i can post you my setting of that category.

    BTW: Signal strength is Excellent to Very High. SO that shouldnt be the problem here.

    Thanks in advance.

    ~meemo~
     
  2. almond_23

    almond_23 Network Guru Member

    You mentioned signal strength so I guess you are doing the file transfer wirelessly. Have you tried your file transfer with a hardwired connection? Just to isolate the possibility that you experience that kind of problem on a wired and a wireless connection. Also, have you considered your computer's resources? Doing a file transfer on a computer with alot of files in it can still have a slowdown even on a wired connection.

    Other than that, if you are doing it wirelessly, try to observe the interferences like if you have a cordless phone operating on a 2.4 ghz near those computers or router can have an effect if little on your wireless connectivity.

    Also, if still does not help, what I do is to change the MTU from the router's setup page to either 1492, 1400, or 1300.

    Other then that, if you have already exhausted possible solutions, try using a different firmware.

    Try different solutions to narrow down possibilities...
    I hope I was able to help in a little way..:)

    Try to visit www.linksys.com/kb for more information...:)
     
  3. meemo

    meemo Network Guru Member

    oops. i forgot to mention that this is a complete wireless connection... no pc is connected to the router via a wire at all.

    when i use wires the transfer is fast. so it must be a setting or firmware problem...

    interferences: none around. next POSSIBLE interference would be a phone that is approx. 15meters away...

    i was talking about ONE 350mb file, that takes 15minutes to transfer.
    Did you mean that when talking about "alot of files" ?


    my MTU is set to "AUTO". Should i set that to "manual" ?

    What other firmware could you recommend?
    cause i am quite lost in all these firmware terms (VPN, TELNET...)

    Thanks for your response! Helps narrowing the search ;)
     
  4. rshakin

    rshakin Network Guru Member

    I also have the same problem, exactly what you are describing... I changed the routers too, but the problem still persists. I've tried all the new firmware and stuff and still no results. I know this is an old thread any ideas on it, I am still running into this problem ;0
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice