1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How to fix PPPoE connection with RV082

Discussion in 'Cisco Small Business Routers and VPN Solutions' started by glynmarsh1, Aug 31, 2006.

  1. glynmarsh1

    glynmarsh1 Guest

    I have a Netopia Gateway(DSL modem/router) provided by my DSL provider. I connect to my ISP using PPPoE. I have the Netopia Gateway in bridge mode connected to WAN2 on my RV082. I can intially connect to my ISP with the PPPoE information set up on my RV082, but then it disconnects after several minutes, and I cannot re-establish a connection unless I restart my Netopia. Currently I have my PPPoE keep alive interval at 30 seconds, my retry set at 10, and my redial at 3. I have tried multiple settings including the defaults, all with the same resaults.

    I am new at this.... does anyone have any idea how I can keep the connection or have it automatically reconnect? My ISP recommends that I use a "keep alive" connection and suggest that i do not use a "connect on demand" connection.

    Some background information .... I have a Xbox360 on the LAN side of my RV082 that connects poorly, if I leave the Netopia in gateway firewall mode, because of "strict" NAT. With the netopia gateway in bridge mode I can connect to xbox live with "open" NAT.
     
  2. YeOldeStonecat

    YeOldeStonecat Network Guru Member

    I've been under the impression some of the Netopia gateways cannot be flipped to pure bridged mode.
     

Share This Page