1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

I'm trying to limit the bandwith on a wired computer, but it doesn't seem to work.

Discussion in 'Networking Issues' started by Kyin01, Feb 16, 2007.

  1. Kyin01

    Kyin01 LI Guru Member

    First off here is my specs and scenario:
    -2 Computers: 1 Wired (CompA) and 1 Wireless (CompB)
    -Both computers have windows XP
    -Both computer connected to a Linksys Router WRT54GS ver2 running Firmware Version: v4.71.1, Hyperwrt 2.1b1 + Thibor15c.
    -Router Connected to cable modem (Road Runner ISP)

    So my brother always downloads stuff via torretns and P2P (BitComet mainly), and IT GREATLY slows me down when I'm doing my homework. I want to, either, tell the router to give CompB (mine) full bandwidth and any remaining go to CompA (him and his downloads) OR just block him for downloads only while I'm doing my homework.

    Here is the set up I've tried:
    ---Under the Access Restrictions menu:
    -The Internet Access Status is disabled and I left it untouched.
    -Under Blocked Services I blocked the ports BitComet uses (TCP and UDP)
    -I didn't touch the Websites to block or Website Blocking by keyword

    ----Under the Applications & Gaming menu:
    -On the Port Fowarding subtab, I entered the IP address his computer uses and the port number for his BitComet, and I UNchecked the box.
    -I have nothing on the Port Triggering or Port redirection tabs.
    -UPnP IS enabled, but I'm I disabled the UPnP on the BitComet program itself (so only affecting it BitComet, but this might over ride it I'm not sure, I'm just afraid to turn it off because I might need it for other programs/Sites). Clear port forwards at startup and Send presentation URL are both disabled.
    -Under the QoS Tab I put the HIGHEST priority for CompB MAC address (my wireless). And the following stuff on LOWEST: His CompA MAC address, BitComet Port, Ethernet Port 1 2 3 and 4.

    And that's all I've tried. I still get slowdowns. I was thinking maybe I negated some of the settings since it is not helping me. Any ideas or what else I can do?

    I'm willing to try any other Firmware on the router even if I have to flash it.
    Thanks for your time.
     

Share This Page