1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Is my router dying? Tomato on linksys e900

Discussion in 'Tomato Firmware' started by fefrie, Mar 4, 2014.

  1. fefrie

    fefrie Serious Server Member

    So I had a previous e900 that went bad, and I replaced it with another e900 (this time with a 3 year replacement warranty)

    This router works pretty hard. I have 7 users with all of their devices. (although usually there are only 3-5 people on at any given time)

    It has QOS running pretty consistently, and it's definitley throttling upload of some torrenters on the network.

    Monthly it runs up about 600gb and 90% of this time it's been running at wireless n speeds.

    It also runs at 12v 0.5a which is just 6 watts. I wonder if running a router at my levels with just 6w is too much.

    I should also add that it's been working perfectly for 6 months, and just today it's really terrible.

    I'm sort of self convincing, but your input would help.

    It's a weird experience to have stuff fail on me.
     
  2. lefty

    lefty Networkin' Nut Member

    There is not enough info here to provide any kind of useful help. Today being really terrible doesn't tell anyone what behavior it is exactly which is causing you to think this. Please provide more helpful details in order to get helpful input.
     
  3. fefrie

    fefrie Serious Server Member

    The internet works, but the loading times of websties are extremely slow. This can be wired or wireless.
     

Share This Page