1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

K26RT-AC on RT-N66U Vlan issue

Discussion in 'Tomato Firmware' started by boboxx, Dec 7, 2013.

  1. boboxx

    boboxx Reformed Router Member

    I tried to load tomato-RT-N66U_RT-AC6x--115-AIO-64K.trx on my RT-N66U (CFE 1.0.1.3) but I'm having an issue with the vlans.

    The load when fine, but as soon I started to make some changes to the vlan, I can't get any traffic to flow trough the wired lan connection. The wireless on the other hand is fine. (I did a clear the NVRAM after the load)


    My config looks like this:

    LAN
    Bridge STP IP Address Netmask DHCP IP Range (first/last) Lease Time (mins)
    br0 Disabled 192.168.1.1 255.255.255.0 Enabled 192.168.1.50 - 100 1440
    br1 Disabled 192.168.2.1 255.255.255.0 Enabled 192.168.2.50 - 100 1440
    br2 Disabled 192.168.3.1 255.255.255.0 Enabled 192.168.3.10 - 15 1440

    VLAN
    VLAN VID Port 1 Tagged Port 2 Tagged Port 3 Tagged Port 4 Tagged WAN Port Tagged Default Bridge
    2 34 Yes On Yes On
    3 35 Yes On WAN
    4 36 Yes On Yes Yes Yes * LAN (br0)
    5 37 Yes On LAN1 (br1)
    6 38 Yes On LAN2 (br2)

    VID Offset
    First 802.1Q VLAN tag: 32

    Trunk VLAN support override (experimental)
    Enable: True

    Anyone know what the issue could be? I'm trying to load the RT-AC firmware so I can use the Paragon NTFS module :)

    Thanks
     

    Attached Files:

  2. humba

    humba Network Guru Member

    iirc, the build swaps the order of the ports of the device. If you are like me and are using different ports for different things, this may be what's causing you issues (I had port4 on the wan side, then after installing the software you installed and changing the vlan of port4 again, I suddenly found my entire network on the wan side (because port1 was the uplink to the rest of the network) and no connection on port 4)
     
  3. boboxx

    boboxx Reformed Router Member

    Unfortunately no, I was connected to port 2 so I should of still been able to access (receive dhcp, access gui) the network.
     
  4. boboxx

    boboxx Reformed Router Member

    Does anyone else have a config similar to this that is working?
     
  5. boboxx

    boboxx Reformed Router Member

    Yes it works fine for the RT-N66U on the SDK5, it's only when I use a SDK6 image (K26RT-AC) that the vlan taging stops working
     
  6. boboxx

    boboxx Reformed Router Member

    I just wish VLAN would work under the K26RT-AC image on a RT-N66U so I could use the new Paragon NTFS modue :)
     
  7. GhaladReam

    GhaladReam Network Guru Member

    I'm currently experiencing this exact issue on my RT-N66U with tomato-RT-N66U_RT-AC6x--120-AIO-64K.trx however on the SDK5 verions of 120, setting the VID offset works fine.

    Any idea shibby?
     

Share This Page