1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

LAN does not work wrt54g

Discussion in 'Cisco/Linksys Wireless Routers' started by snox135, Mar 30, 2005.

  1. snox135

    snox135 Network Guru Member

    I was a WRT54G one desktop hooked up to the switch and a laptop on WAN. Both cpu's connect to the internet but cann't see each other. I've tried Linksys and they were no help at all. Any ideas?
     
  2. howardp6

    howardp6 Network Guru Member

    Are both computers setup on the same Workgroup or Domain? Do you have a software firewall set up on the computers? Zonealarm and other firewall software have been know to block access. Are you using static addresses? If they are not on the same subnet then you will not be able to see the other computer.
     
  3. snox135

    snox135 Network Guru Member

    Yes, they both have the same workgroup name.

    I have Zonealarm installed on both computers now. When I first set it up the laptop did not have Zonealarm. I did try disabling both Zonealarm and Windows firewalls ( I always have the Windows firewall diabled). It still did not work.

    Both computers have a static network address. I'm not sure about my internet IP thou.
     
  4. doppler

    doppler Network Guru Member

    Check the IP addresses,if they are in same subnet try to ping each other.If they able to ping each other,check if compatible (IPX/SPX) protocol is installed.
     
  5. snox135

    snox135 Network Guru Member

    I can not ping the other computers. When I go to view work group computers sometimes I will see my laptop with the desk top but it won't connect to it.Says I don't have premission or something. The laptop will never see the desktop. The laptop at times won't even see it self but most of the time it will.

    Where can I double check the subnet on each computer? I remember checking them before and they were the same. But I can't seem to find them right now.
     
  6. snox135

    snox135 Network Guru Member

    I just tried pinging each cpu again and it did work ( i was using the wrong address a couple minutes ago).:roll:

    But under workgroup cpu's they both only see them selfs and not each other. About 1/2 hour ago the desktop would see the laptop but not connect to it.
     
  7. jagboy

    jagboy Network Guru Member

    even with disabling Zonealarm sometimes it blocks the coneection. try to uninstall it.
     

Share This Page