1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Linksys E3200 Problem with 5 GHZ WIFI

Discussion in 'Cisco/Linksys Wireless Routers' started by neil154, Jun 1, 2013.

  1. neil154

    neil154 Serious Server Member

    I have the E3200 setup to have both 2.4 & 5 GHZ networks. The 2.4 wifi network works perfectly fine. The 5 GHZ networks usually works fine when it is available. For some reason the 5 GHZ network just stops working (my S3 & my 2 PC cannot see the 5 GHZ sometimes). The 5 GHZ network just does not show up as being active after some period of time. I then reboot the router and the 5 GHZ network is then available until the next time that is magically disappears. Again this NEVER happens to the 2.4 GHZ network.

    I would appreciate any helpful hins
  2. bingo1105

    bingo1105 Networkin' Nut Member

  3. kneumei

    kneumei Reformed Router Member

    I am having the same issue, and am really disappointed. Did you ever figure out the issue? I've tried upgrading the firmware as well as changing the bands that the 5Gz operates at.

    @bingo1105 , I don't want to install tomato on it.
  4. neil154

    neil154 Serious Server Member

    Sorry But I never figured out any solution. If you ever get any I would appreciate you posting it.
  5. neil154

    neil154 Serious Server Member

    I believe I finally figured out a solution. I upgraded the firmware of my router to the latest version (1.0.04) and now for about 2 days I have no issues with the 5 GHZ channel

Share This Page