1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

N66R won't leave CFE mode

Discussion in 'Tomato Firmware' started by VirtualNobody, Mar 26, 2014.

  1. VirtualNobody

    VirtualNobody Reformed Router Member

    I have a new N66R.

    I installed the recover utility, put it into recover mode and tried to upload tomato-RT-N66U_RT-AC6x--116-AIO-64K from Shibby. The file uploaded fine, and waited 5-10 minutes. The router never rebooted on it's own. I power cycled and it went back into recovery mode on it's own.

    I've tried this several times, and no go.

    I've also tried going back to stock firmware, same thing, file uploads, wait 5-10, and it never reboots. I power cycle, and it goes right back into recovery mode on it's own.

    What am I doing wrong here?

    I've tried clearing NVRAM from the CFE web page as well.
  2. koitsu

    koitsu Network Guru Member

    This sounds more like a question for Asus Technical Support, especially if you can repro it with their stock firmware from Recovery.
  3. Grimson

    Grimson Networkin' Nut Member

    VirtualNobody likes this.
  4. RMerlin

    RMerlin Network Guru Member

    Waiting longer is probably the key indeed. The RT-N66U flash isn't as fast as on newer models, there's been people reporting it took well over 20 mins for their router to complete recovery. Give it up to 40 mins I would say.
  5. jerrm

    jerrm Network Guru Member

    I second what RMerlin says. The length of time seems to be a problem from recover utility or CFE mini server. Don't know why, but it can take over 20 min. Give it time and don't touch the power.

    Once initially flashed, flasihing from the web UI operates at normal speeds.
  6. VirtualNobody

    VirtualNobody Reformed Router Member

    Thanks! You were right, it needed about 25 minutes to chew on the Tomato Shibby firmware, then it rebooted and all is well.

Share This Page