1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

NAS200 - Can't login

Discussion in 'Cisco/Linksys Network Storage Devices' started by Zarjaz, Aug 9, 2008.

  1. Zarjaz

    Zarjaz Guest

    I installed my NAS200, and can access both installed drives. I was also able to access the config via a browser.

    For some reason, I can't now access the config via browser. Nor can I use the NAS200 setup utility (Advanced) to access config. I can still see the unit on my network, and can ping it. Just can't access the config.

    Any ideas on how to access it...or reset the unit without destroying data on the drives?
     
  2. mdsilva

    mdsilva Addicted to LI Member

    i have the same problem. It started when I put the latest linksys firmware. This is what happened:

    Install new firmware 3.4r75
    Format drives as ext2
    IE7 logs me off
    I try to login and my user/password doesn't work. It seems to ask for usernames and password for "individual disks"??? (before it said Administrator)

    Turn unit off.
    Unplug drives.
    I can log in again.

    Turn unit off.
    Plug in drives.
    I can't log in.

    It seems the new firmware doesnt work right.
     
  3. computeguy

    computeguy Network Guru Member

    NAS200

    I upgraded to firmware v3.4R75.. upgrade went fine.. rebooted NAS everything
    works as supposed to.

    Maybe you got a corrupted firmware upgrade.

    Try resetting the unit back to factory defaults ---> read manual on how to
    do this.
     
  4. infernal

    infernal Network Guru Member

    hi,

    i've the same problem..

    but i made the next steps.

    1 - Update firmware of Nas200

    2 - backup config router ( WRT54G)

    3 - Reset Nas200

    4 - Reset WRT54G

    5 - Restore configs of WRT54G

    and now i can login to my nas200 and i can login from wan.

    best regards;
     
  5. mdsilva

    mdsilva Addicted to LI Member

    why do you need to reset your router
     
  6. infernal

    infernal Network Guru Member

    hi,

    because when i try to connect to ftp or http when i'm in intranet i can login when i'm out of office i dono why i can't. and after reset the router and nas200 i can.


    dono why :) .... and in chat support of linksys it advised to do that reset after upgrade.

    regards;)
     
  7. mdsilva

    mdsilva Addicted to LI Member

    Hi 'this is what I did to fine the login issues

    First put default firmware.

    reset admin passwords, press reset button until it beeps.

    now i can login (with both drives plugged in)

    update firmware to r75

    format drives as ext2. this took about an hour per drive. the web page timmed out. but just wait for the nas200 to stop flashing its LEDs.

    now it's all good. Hope this helps others for when they can't log in.
     

Share This Page