Need advices for WRT54GS v2.1 stability issues

Discussion in 'Cisco/Linksys Wireless Routers' started by triflex05, Sep 7, 2005.

  1. triflex05

    triflex05 Network Guru Member

    Dear all,

    I brought WRT54GS to connect my ADSL modem recently.
    After I config it, I tried to continuously ping the lan port 192.168.1.1 the response rate is 100%.
    I also tried to ping the internet www.yahoo.com , it also has stable response around 125ms back.

    I use eMule and Bit Torrent to download stuffs from Internet. The speed can keep in 500KB/Sec. After one, two hours passed, the Lan port 192.168.1.1 begin to intermit.

    Almost every 10 pings just get 3-4 response. At the same time, it's difficult to connect to web but the BT still can remain 30KB-50KB/Sec download rate. That means Router still works.

    I need to do power recycling to reset the router to make everything back to normal.

    After that, the Lan port can response 100% again until several hours passed. Again and again.... :sad:

    I use PPOE, Port forwarding is on for BT and Emule ports. I also turn on the uPNP and WEP for wireless. MTU is Auto or 1492.


    I use Linksys technical support to chat with their people. They asked me to upgrade to latest firmware and hard reset. I did it and got same result. :sad:

    They asked me to treat WRT54GS as access point not router. It's not acceptable for me.

    Any advice for me? :cry:
     
  2. triflex05

    triflex05 Network Guru Member

    Actually, my previous router is WRT54G faced same stituation. So I brought this WRT54GS as replacement. Unfortunately, no improvement at all. I thought it should not be hardware failure... :cry:
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice