1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need help using WRT54G as a bridge

Discussion in 'Cisco/Linksys Wireless Routers' started by 5deadlyvenoms, Dec 26, 2004.

  1. 5deadlyvenoms

    5deadlyvenoms Network Guru Member

    Hey all. I am new to linsysinfo.org and I am stuck trying to set up my WRT54G as a bridge. My current set up is this:

    Router: WRT54G #1
    Using Alchemy 6.0Rc1 w42
    Internet Connection type: Auto Config - DHCP
    ip:192.168.0.1
    subnet: 255.255.255.0
    gateway: 192.168.0.1
    DHCP server:enabled
    Wireless Network: AP
    Wireless Mode: Mixed
    SSID: Venomnet
    Channel: 6
    Wireless security disable for the setup

    Router: WRT54G #2
    Using Alchemy 6.0Rc1 w42
    Internet Connection type: disabled
    ip:192.168.0.2
    subnet: 255.255.255.0
    gateway: 192.168.0.1
    DHCP server:disabled
    Wireless Network: Client
    I ticked the bridge mode instead of routed.
    Wireless Mode: Mixed
    SSID: Venomnet
    Channel: 6
    Wireless security disable for the setup
    Turned off the firewall
    Turned off loopback.

    Now my problem is setting up the second router. When I change the routers ip to 192.168.0.2 or whatever number (192.168.0.x). I can not log back into that router when I try and access it from a web browser, plus the bridge does not work.

    I assume my problem is how I wire the routers during the setup. I currently have router #2 plugged into router #1 during the setup and I have my laptop plugged into one of the Lan ports on the second router to configure it.

    The only way I was able to get the bridge working was this setup as proposed by euser4life -
    http://www.linksysinfo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1158&highlight=bridge

    The problem with his setup, is now I have two internal networks and I would be unable to access my file/mp3 server b/c it is on the 192.168.0.x network and the bridge is on the 192.168.100.1 network.

    Please help me. I want to get this working. Thanks .
     
  2. 5deadlyvenoms

    5deadlyvenoms Network Guru Member

    Well, I got the bridge set up. I used the WDS setting using the settings from here: www.justinolanin.com/Justins guide to setting up WDS with Alchemy.doc

    The main issue was I had to update to Alchemy RC4a
     

Share This Page