1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need Internet with the WRT54GS router

Discussion in 'Cisco/Linksys Wireless Routers' started by Joe10001, Feb 11, 2005.

  1. Joe10001

    Joe10001 Guest

    Hey everyone -
    I have 2 privates subnets : one (192.168.0.0) for my wire network and
    the other (192.168.1.0) for the wireless. I want to setup a wireless network with a linksys WRT54GS router and have access to Internet.

    SHEMA

    (X)------------------------------(X)__________________(())
    Router A (WRT54GS) Router B (wire) Internet
    192.168.1.0 192.168.0.0

    Note:
    Router A address (WRT54GS) : 192.168.1.22
    My internet is plugged into Interface 0 (Internet)


    I already set the configuration on the router and the communication is
    established with the wireless network. My problem is when I'm trying
    to browse.

    From the administrative tool of the WRT54GS I can easily ping or
    traceroute, for example www.google.com (64.233.161.104), without any
    problems. BUT on the DOS console (cmd), if I try to ping google or
    whatever I can't get a response from the destination

    I get this error when I'm trying to ping www.google.com in the console
    prompt:

    1) Ping request could not find host www.google.com. Please check the name and try again

    I know this mean that there are no communication with the DNS

    2) It's not better doing this:
    Ping 64.233.161.104 : [/I]request time out[/I]

    3) 192.168.0.9 (DNS) doesn't work either

    However when I type Ipconfig /all into the console, it gives me this stuff and find also the DNS, weird !

    IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.100
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.22
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.22
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.9
    203.108.60.11
    203.108.60.12

    I'm aware that my wireless and wire networks are in 2 differents range
    of IP and it's probably the reason why I can't get internet with the
    wireless device.

    Remember that all works fine on the router. I am able to ping or
    traceroute google or my DNS. It's only with windows and my browse that
    I can't access Internet.

    Any help would be greatly appreciated, I really need a solution. I think that I probably need to play with the routing table or something any ideas?

    tyvm all

    Finally here is my router config, if it could help

    --------------------WRT54GS Status--------------------------
    ------------------------------------------------------------
    Internet:
    Login Type: Static
    IP Address: 192.168.0.22
    Subnet Mask: 255.255.255.0
    Default Gateway: 192.168.0.10
    DNS 1: 192.168.0.9
    DNS 2: 203.108.60.11
    DNS 3: 203.108.60.12
    MTU: 1500

    Local Network:
    MAC Address: 00:0F:66:D8:51:37
    IP Address: 192.168.1.22
    Subnet Mask: 255.255.255.0
    DHCP Server: Enabled
    Start IP Address: 192.168.1.100
    End IP Address: 192.168.1.129

    --------------------End Router Status-----------------------
    ------------------------------------------------------------
     

Share This Page