1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

new tomato user...on new e3000..port forwarding not forwarding

Discussion in 'Tomato Firmware' started by Bob Brown, Jan 21, 2012.

  1. Bob Brown

    Bob Brown Networkin' Nut Member

    I just bought a new e3000 to replace an aging buffalo airstation. I went through a lot of config steps and the router running tomato (latest toastman build that I could find as of a couple of days ago) seems ok...except port forwarding is not working (I see a lot of port forwarding issues with tomato while doing google searches).

    I have simple port forwarding needs...
    If there is an ssh to my WAN IP address from a specific IP address, I want that ssh (coming in on port 22) to go to port 22 on a specific host on my network.
    Also, if anyone does a telnet (port 23) to my WAN IP address, I want that telnet on 23 to go to port 23 on a specific host (I host a public access hp2000 emulator).

    But ssh and telnet both seem to be being blocked even though I set up port forwarding rules...

    help!
    Other than this, tomato and the e3000 seem excellent!
    -Bob
     
  2. pharma

    pharma Network Guru Member

  3. Bob Brown

    Bob Brown Networkin' Nut Member

    Thanks..I scanned through those links...mostly people having similar troubles..not a lot of specific answers...but...I did get a clue that may have fixed my trouble.
    I couldn't ping the gateway from the two devices in question..they were using static IP set-ups on those machines, but I also had them coded in the dhcp table.
    I changed both systems to use dhcp, corrected errors in their mac addresses..and now it seems better...thanks!
     

Share This Page