1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ntp(?).

Discussion in 'Tomato Firmware' started by MiseryQ, Feb 5, 2007.

  1. MiseryQ

    MiseryQ Network Guru Member

    Hmmm... I posted this somewhere this morning...

    I'm having two issues one is related to Tomato, At least I think it is.

    Non on the computers on the network since installing 1.03 can sync it's time by Windows built in NTP. I can sync with 3rd party programs but would rather not.

    The super annoying part and also the 2nd problem is that MY desktop time keeps running fast. It's already 52 seconds fast from syncing less that 10 hours ago.
     
  2. ifican

    ifican Network Guru Member

    I dont have an answer, but i have used many an NTP server out in the world over many years now with no issue.
     
  3. unicorn02

    unicorn02 LI Guru Member

  4. MiseryQ

    MiseryQ Network Guru Member

    I'm going to update to 1.04 and clear the NVRAM. I don't remeber if I didi when I upgraded.
    There goes my uptime )':

    I understand that it will only sync time if a mjor difference and IIRC it will do it gradually.
    But I would think 13 minutes would trigger it. But the problem is NONE of the computers, 5 in all, will run NTP.
     
  5. unicorn02

    unicorn02 LI Guru Member

    Maybe a silly question, but do you block port 123 (ntp) at the router?

    I am out of ideas for now...
     
  6. MiseryQ

    MiseryQ Network Guru Member

    It was Tomato but I can't say what or why.
    I upgraded to 1.04 then cleared the NVRAM and now I can connect update the time.
    Something must've been left over from XWRT but I could update the time with that firmware so I don't know.

    Port 123 was not blocked.

    Thanks for the replys.
     
  7. pharma

    pharma Network Guru Member

    It most likely was if your update to 1.04 was the first time you ever issued a NVRAM clear command with Tomato. It would make sense since XWRT and Tomato have nothing in common other than running on the same hardware.

    Glad you solved the issue. :)
     

Share This Page