1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Online gaming: occasional lag in Battlefield 2

Discussion in 'HyperWRT Firmware' started by edoorn, Jan 25, 2006.

  1. edoorn

    edoorn Network Guru Member


    Been running HyperWRT 2.1b1 +tofu11x since a while, runs really great but when playing Battlefield 2, I occasionaly seem to lose connection for just a second. Ping is generally very good, but every 2 minutes or so it goes up to 600+ for a moment.

    Any ideas how to fix this?
  2. dareino

    dareino Network Guru Member

    Did you have lag B4 you switched to Tofu? I use Thibor and even b4 I upgraded I never had lag (well occasionally) . I really think its the ISP who can have peak traffic and alter your ping momentarily. Do you have "Optimized Gaming" set up for BF2 in your router? That may help. I also have the latest drivers for my vid card as well as my Mobo....
    rockin' here :thumbup:

  3. jgutz20

    jgutz20 Network Guru Member

    are you sharing your connection with a roomate or family member who could be browsing to websites or downloading?
  4. edoorn

    edoorn Network Guru Member

    thanks for the replies so far.

    Previously, before using this firmware, I did not have any troubles, but I used the Sveasoft firmware. I do not share my connection. Am using WPA2 now, where previously I used WPA encryption.

    dareino, what exactely do you mean with optimized for gaming? Are there specific settings for that?
  5. dareino

    dareino Network Guru Member

    Log into your router. Under Applications & Gaming, choose QOS. There you can add the port numbers that BF2 uses.
    Good luck!

  6. edoorn

    edoorn Network Guru Member

    Hi, sorry haven't been able to try this yet, but will do so tonight.

    Thanks! I'll post the results.

Share This Page