1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Print Server Configuration?

Discussion in 'Tomato Firmware' started by WRTish, Jan 27, 2014.

  1. WRTish

    WRTish Reformed Router Member

    Router: ASUS AC66U
    FW: Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-116 K26AC USB AIO-64K (Shibby)
    OS: Windows 7 Pro 64

    Under "SUB Support" I have "USB Printer Support" enabled.

    Under "Attached Devices" I see my printer listed.
    Printer usblpid Samsung ML-1740

    I search for network printers and nothing is found.
    I add a printer by ip, nothing is found.

    Is there a correct way of setting this up?
  2. quihong

    quihong Serious Server Member

  3. WRTish

    WRTish Reformed Router Member

    Yeah I seen that. Any idea how it works for multiple printers? Seeing as there are 2 USB ports.
  4. quihong

    quihong Serious Server Member

    Good question on the multiple printers. I don't have two usb printers, but my guess would be the additional printer would be accessed on port 9101.

    [edit] - wow found the answer in the slickdeals tech support forum - http://slickdeals.net/f/2207086-usb-printer-not-working-with-tomatousb

    Looks like you may have to add some commands in the administration script section.
    Last edited: Jan 28, 2014
  5. kyrios

    kyrios Serious Server Member

    I use Win7 Ultimate x64 SP1. Before SP1, very hard to install the printer in Win7.
    Add Printer => Add a local printer => Create a new port => Standard TCP/IP Port =>
    Hostname or IP Adress (input IP of router) => Then the detecting process

    Detecting process will need hm... maybe about 2 min. Just be patience.
    After has been detected, choose custom (not standard) and choose Raw (not LPR).
    Default port number :9100
  6. Nemesis1278

    Nemesis1278 Network Newbie Member

    Hey guys not sure if this is the right spot but here goes. I have an issue printing to my printer. I have setup usb printer on tomato raf (victek). And the router sees my printer which is a lexmark x1150 series. I have also setup the printer in windows 7 64 bit but am unable to print to it. The router I have is a Tenda Wireless AC1750 Dual-band Gigabit Router. I found that I could use the ASUS RT-AC66U which I had to use the beta version since the stable download is down. So the version is Tomato RAF Firmware v1.28.9013 MIPSR2-RAF-V1.2x K26AC USB. Now i'm guessing the usb port is working since Tomato recognizes my printer I am just not sure why I can't print. Any help would be great. And sorry I thought I would try to give all the info that I could and the answer at slickdeals.net did not work for me.
  7. krum09

    krum09 Networkin' Nut Member

  8. Nemesis1278

    Nemesis1278 Network Newbie Member

    Hey krum09 aka chris. Thanks for the response. After some playing around I finally figured out my issue. It is that I had to reinstall the lexmark software on my computer to get it going. I had connected the printer to my computer usb and for some reason it could not communicate. I reinstalled the lexmark software and then it worked via usb. I then connected it back to the router and then it started printing. Now there is another issue. Since the software is unable to communicate to the printer it just sends the job blindly to it which then causes it to be stuck in the printer spool. I am going to try to disable the printer spool to see if that clears that problem or may disabling bidirectional. I'll post back with my findings and thanks for the response.

Share This Page