problem editing nvram

Discussion in 'DD-WRT Firmware' started by mowfax, Dec 21, 2005.

  1. mowfax

    mowfax Network Guru Member

    Hi,

    I have a problem when editing my NVRAM.
    I wanted to edit my "forward_port" setting and added some entries, but after committing, they don't appear in my webinterface...
    I couldn't test my settings till now, so I don't know if my settings are ignored or just don't show up...
    I need both ways of editing, so "stick to one or the other" isn't really an option :-/

    Someone up with a solution or someone with the same problem?

    P.S. WRT54GS v4 / DD-WRT beta 2 from 21.12.2005
     
  2. 4Access

    4Access Network Guru Member

    I think some examples will explain this easiest...

    The following two commands (watch out for line wrap):

    Code:
    nvram set forwardspec_entries="2"
    nvram set forward_spec="Rule1:on:both:1>192.168.1.18:2 Rule2:on:tcp:55>192.168.1.92:921"
    Result in the following Port Forwarding Rules:

    [​IMG]


    And the following to commands (watch out for line wrap):

    Code:
    nvram set forward_entries="2"
    nvram set forward_port="Rule1:on:both:2:5>192.168.1.90 Rule2:on:udp:10000:10005>192.168.1.91"
    Result in the following Port Range Forwarding Rules:

    [​IMG]

    :thumb:
     
  3. mowfax

    mowfax Network Guru Member

    Uhhh thanx a lot!!
    I missed those 'entries' Parts :p

    Now that I edited those, it works great!

    Greets, Mowfax
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice