1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem reconnecting

Discussion in 'Tomato Firmware' started by Kaonashi, Sep 9, 2008.

  1. Kaonashi

    Kaonashi LI Guru Member

    I'm currently using Tomato 1.21, with a Buffalo WHR-G54S, together with a Thomson Speedtouch ST516 v6 modem configured in bridge mode.

    The problem I'm facing is that my ISP resets my connection every 36 hours and
    the with the automatic reconnect isn't working. Tomato is configured to Keep Alive, with the Check Interval at 30 seconds.

    What happens is that I leave the connection activated and during the day it is reset by the ISP, and then Tomato can't reconnect.

    Thsi is what the Tomato log has:

    Code:
    Sep  9 22:00:54 router daemon.info pppoe[12975]: Resending...
    Sep  9 22:01:04 router daemon.info pppoe[12975]: Resending...
    Sep  9 22:01:09 router daemon.info pppoe[12975]: Resending...
    Sep  9 22:01:14 router daemon.info pppoe[12975]: Resending...
    Sep  9 22:01:20 router daemon.info pppoe[12975]: Sending PADI.
    Sep  9 22:01:24 router user.info redial[12974]: WAN down. Reconnecting...
    Sep  9 22:01:24 router daemon.info dnsmasq[12972]: exiting on receipt of SIGTERM
    Sep  9 22:01:24 router daemon.info dnsmasq[12980]: started, version 2.45 cachesize 2048
    Sep  9 22:01:24 router daemon.info dnsmasq[12980]: compile time options: no-IPv6 GNU-getopt no-RTC no-ISC-leasefile no-DBus no-I18N no-TFTP
    Sep  9 22:01:24 router daemon.info dnsmasq[12980]: asynchronous logging enabled, queue limit is 5 messages
    Sep  9 22:01:24 router daemon.info dnsmasq[12980]: DHCP, IP range 192.168.1.2 -- 192.168.1.64, lease time 1d
    Sep  9 22:01:24 router daemon.warn dnsmasq[12980]: no servers found in /etc/resolv.dnsmasq, will retry
    Sep  9 22:01:24 router daemon.info dnsmasq[12980]: read /etc/hosts - 0 addresses
    Sep  9 22:01:24 router daemon.info dnsmasq[12980]: read /etc/hosts.dnsmasq - 3 addresses
    Sep  9 22:01:29 router daemon.info pppoe[12983]: Starting
    Sep  9 22:01:29 router daemon.info pppoe[12983]: Sending PADI.
    Sep  9 22:01:29 router user.info redial[12982]: Started. Time: 30
    Sep  9 22:01:39 router daemon.info pppoe[12983]: Resending...
    Sep  9 22:01:49 router daemon.info pppoe[12983]: Resending...
    Sep  9 22:01:55 router daemon.info pppoe[12983]: Resending...
    Sep  9 22:02:03 router daemon.info pppoe[12983]: Resending...
    Sep  9 22:02:09 router daemon.info pppoe[12983]: Sending PADI.
    Sep  9 22:02:09 router user.info redial[12982]: WAN down. Reconnecting...
    Is this a known problem or am I the only one with it? This has been happening with older versions as well, probably as far as 1.19.
     

Share This Page