1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem with router and repeater

Discussion in 'Other Linksys Equipment' started by T2000, May 26, 2008.

  1. T2000

    T2000 Addicted to LI Member

    Hi all I’m new here and I’m from the Netherlands so excuse me in advance if my English isn't correct.

    I'm with Orange (provider) and I have a livebox. In order to have some wireless connection I bought an WAP54G. The thing works fine but the wifi-range isn't long enough.

    So I bought an WRT54G.

    No my config is like this;

    Connection 1 Livebox >> wired >> stand alone pc

    Connection 2 Livebox >> wired >> WRT54G (on port 1, not the internet port) >> wireless >> WAP54G

    Now my thing is that I can see to WRT as well to WAP, I can both reach and connect but when I connect to the WAP I do not have internet.

    I use WEP key (according to http://linksys.custhelp.com/cgi-bin/linksys.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=231) I have used the MAC adres to connect as a repeater and I have tested with using the WRT as a DHCP server or not. When I do not the WAP will given a false ip (in the range 168 instead of 192) and when I do I get an good ip but no internet or what so ever.

    Do you guys have any idea how I can get the WAP54G up to work good as a repeater?

    TIA :biggrin:
     
  2. T2000

    T2000 Addicted to LI Member

    I dont know what i have done but after 2 days it is working :halo:

    So you can skip this message :innocent:
     

Share This Page