1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problems with WRT54GS in Client Mode

Discussion in 'Networking Issues' started by Tengu1234, Sep 29, 2004.

  1. Tengu1234

    Tengu1234 Network Guru Member

    Hello Everyone,

    I have posted this also in the Open forum, but thought it fit better in this group. sorry for the double post.

    I have a Netgear WGT624 wireless router acting as my Gateway. I purchased a Linksys WRT54GS and installed Satori 4.0 Firmware. I have finally gotten the WRT54GS to work in Client mode and allow connection to the internet,

    However my issue is that when I ping www.yahoo.com for example I lose 50% of the packets, and usually it's the first 2 packets. Also when connecting to any web pages it does take longer then normal when using my Wireless card by it's self. I have tried turning up the transmit watts but that hasn't had much if any effect on the situation. I am going to be using this to connect my XBox to XBox LIve and when I connect I periodically lose my connection, which is a pain when you are in the middle of a game.

    Does anyone have any suggestions on what may correct this issue? I have spoken with a friend of mine who suggested that I need to turn on packet forwarding but I am not sure how to do this.

    Any help would be great :)
  2. GauravKumar

    GauravKumar Network Guru Member

    Reduce MTU

    Try to reduce MTU Size to 1400 or 1300 on router.

Share This Page