1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Routers WLAN not working if WPA is activated

Discussion in 'DD-WRT Firmware' started by skipper26, May 24, 2005.

  1. skipper26

    skipper26 Network Guru Member

    My Routers WLAN is not working if WPA-PSK with TKIP or AES is activated. :(

    With WEP 64/128 or disabled encryption it works well, but if I activate WPA (with or w/o SSID Broadcast) the Clients can't see or login into the Router. Tried several configurations;[hr:f0cfe68416]
    1. with and w/o MAC Control.
    2. Lowering output Power smaller or more than default (28mW/45 mW)
    3. Rebooted after every change
    4. Flashed newer Firmware
    (DD-WRT V22-prefinal3.1 --> DD-WRT V22-prefinal4 )
    5. Resetted configuration
    6. Changed Wireless Channels 1, 6 ,11
    7. Tried both speeds 802.11b/802.11g and mixed too

    Nothing works :-(

    Whats going on that box ???

    I dont want to use WEP for a long time, cause in my neighbourhood are to much Wireless active guys (Sometimes Wireless Survey shows me about 7 -9 APs)
    So much WLAN Traffic here and the chance to beeing hacked is big, because hacking WEP is not so hard.

    Every help is welcome
  2. foq99

    foq99 Network Guru Member

    I had a problem like this and what fixed it was to enable 802.1x. I know that 802.1x is a security protocol, but I am not sure why it would make the wlan invisible. My thinking is that with 802.1x off and WPA on, the router doesn't know what to do so doesn't send a signal to the wireless. Good luck!
  3. jagboy

    jagboy Network Guru Member

    do you have the right wpa key or name to login to the network
  4. Thibor

    Thibor Super Moderator Staff Member Member

    802.1x must be activated in order to use WPA, it is a requirement. maybe it could be set in future that setting WPA automatically enables 802.1x
  5. skipper26

    skipper26 Network Guru Member

    Thanks for the help !

    It works now :)

Share This Page