1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Routing BAG in tomato by Shibby 111+

Discussion in 'Tomato Firmware' started by darkdef, Apr 22, 2014.

  1. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

    110 firmware AIO recive full routing from DHCP... without any settings by the way.

    Code:
    ||~ Destination           ||~ Gateway / Next Hop    ||~ Subnet Mask    ||~ Metric    ||~ Interface||
    ||194.67.1.115    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.255    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||85.21.88.130    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.255    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||195.14.50.26    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.255    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||default           ||10.211.8.1                   ||255.255.255.255    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||78.107.1.138    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.255    ||2    ||vlan2 (MAN)||
    ||195.14.50.16    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.255    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||217.118.84.213    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.255    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||213.234.192.8    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.255    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||85.21.192.3     ||10.211.8.1                   ||255.255.255.255    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||95.25.61.106    ||*                           ||255.255.255.255    ||0    ||ppp0 (WAN)||
    ||85.21.78.93     ||10.211.8.1                   ||255.255.255.255    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||195.14.50.93    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.255    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||10.211.8.1           ||*                           ||255.255.255.255    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||195.14.50.21    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.255    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||217.118.84.249    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.255    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||78.107.235.4    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.252    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||85.21.72.80           ||10.211.8.1                   ||255.255.255.240    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||85.21.138.208    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.240    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||78.107.51.0           ||10.211.8.1                   ||255.255.255.240    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||85.21.108.16    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.240    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||83.102.231.32    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.240    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||83.102.146.96    ||10.211.8.1                   ||255.255.255.224    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||233.33.210.0    ||10.211.9.229           ||255.255.255.0    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||85.21.90.0           ||10.211.8.1                   ||255.255.255.0    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||78.107.23.0           ||10.211.8.1                   ||255.255.255.0    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||192.168.1.0           ||*                           ||255.255.255.0    ||0    ||br0 (LAN)||
    ||85.21.79.0           ||10.211.8.1                   ||255.255.255.0    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||78.107.196.0    ||10.211.8.1                   ||255.255.252.0    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||10.211.8.0           ||*                           ||255.255.248.0    ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||10.0.0.0           ||10.211.8.1                   ||255.0.0.0           ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||127.0.0.0           ||*                           ||255.0.0.0           ||0    ||lo||
    ||default           ||78.107.1.138           ||0.0.0.0           ||0    ||ppp0 (WAN)||
    ||default           ||10.211.8.1                   ||0.0.0.0           ||1    ||vlan2 (MAN)||
    and 111 build and another 112....116 dont recive routing from DHCP... only part of all routes

    Code:
    ||~ Destination    ||~ Gateway/Next Hop  ||~ Subnet Mask        ||~ Metric     ||~ Interface||
    ||default              ||10.211.8.1     ||255.255.255.255        ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||213.234.192.8    ||10.211.8.1     ||255.255.255.255        ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||85.21.192.3       ||10.211.8.1     ||255.255.255.255        ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||128.68.144.47    ||*                 ||255.255.255.255        ||0    ||ppp0  (WAN)||
    ||10.211.8.1         ||*                 ||255.255.255.255        ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||78.107.1.254     ||10.211.8.1     ||255.255.255.255        ||2    ||vlan2 (MAN)||
    ||192.168.1.0        ||*                 ||255.255.255.0          ||0    ||brO   (LAN)||
    ||10.211.8.0         ||*                 ||255.255.248.0          ||0    ||vlan2 (MAN)||
    ||127.0.0.0           ||*                 ||255.0.0.0                ||0    ||lo||
    ||default              ||78.107.1.254  ||0.0.0.0                   ||0    ||pppO  (WAN)||
    ||default              ||10.211.8.1    ||0.0.0.0                     ||1    ||vlan2 (MAN)||


    Connection Type L2TP
    IP Address 95.25.***.*** (DHCP: 10.211.9.229)
    Previous WAN IP
    Subnet Mask 255.255.248.0
    Gateway 78.107.1.254 (DHCP: 10.211.8.1)


    now I use AIO 116 and can provide you all logs.
    I tried to configure all settings but it dont helps.
    I really need help. I do not want to stay on the old firmware because of this problem.
     
    Last edited: May 6, 2014
  2. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

    please anyone help to solve problem!!! i dont want to stay on 110 build forever:(
     
  3. rs232

    rs232 Network Guru Member

    You'd better off formatting your post as a code because it's unreadable
     
  4. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

    Last edited: May 6, 2014
  5. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    did you try run "route" command via ssh/telnet? What result do you get?

    BTW why is this a problem for you? Default routing is correct well internet works, true?
     
    darkdef likes this.
  6. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

    shibby20, big thx for answer!
    I run "route" command and see not all routes...(for example: I try to connect to retracker.local and recive connection timeout. when I manualy add route for retracker.local, I connect succesful.)

    My ISP is "beeline moscow" and all routes recived successful on builds 110 and early.

    without this routes I cant open local sites, resources, and providers statistic/pament page/iptv... etc.


    Shibby, I can provide you all logs what you want! I need to fix this serious problem.
     
    Last edited: May 7, 2014
  7. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

    anyone help!
     
  8. JoeDirte

    JoeDirte Serious Server Member

    Advanced > Routing > DHCP Routes is checked?
     
  9. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

    of course cheked.
    I am absolutely sure that it is BAG of all builds after 110! maybe in dnsmasq IMHO..
    Shibby SOS!!!
     
  10. rs232

    rs232 Network Guru Member

    Why do you have 2 default routes?
     
  11. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

    Its all routes I copy from web interface. it is as is.
     
  12. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

  13. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

    Anyone dont forget my problem! help!!!!

    No I try 120 build and bug NOT fixed
     
    Last edited: Jun 14, 2014
  14. evilive

    evilive Network Newbie Member

    It is called Dual-Access or as it known in our country - Russian PPPOE(PPTP).
    I'm running 120 build and can't recive local routes as well.
    Hope it will be fixed next build, looking forward... )
     
  15. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

    In my country Russian l2tp. But routes can't recive with / without setup l2tp connection.
    Now I go back to 110 because without dual access I can't use tomato.
    Waiting shibby with fixed next build.
     
  16. evilive

    evilive Network Newbie Member

    FYI the firmware from the official asus support works good with Dual-Access. What's more it has Dual-wan support.
    I tested ASUS RT-N16 Firmware version 3.0.0.4.374.5517.
    But it has fewer features then Shibbis' one.
     
  17. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

    [RELEASE] 121 problem not fixed!
    Shibby? when you fix this problem with russian Dual-Access ?
     
  18. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    which firmware are you using now. I have one idea to fix it. I will recompile image for you for test.
     
    darkdef likes this.
  19. Grimson

    Grimson Networkin' Nut Member

    Probably when someone who has "russian Dual-Access" finds the exact reason for the problem, or even a solution.

    It's not easy to solve a problem, that is limited to a provider in a different country, because you can't reproduce it yourself.
     
  20. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

    Now I use 110 because only this latest firmware works great with dual access. But for you test I can try 121. I wait fixed image.

    Grimson, I use all Shibby builds up to 110 and they works great! Dual access works great. I can show screenshots!
     
  21. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    which router, which branch (K26, K26RT-N, K26RT-AC). I need more informations.
     
  22. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

    router asus N66U firmware tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-121-AIO-64K.trx
     
  23. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

    dont forget my problem please....
     
  24. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

  25. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

  26. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

  27. darkdef

    darkdef Network Newbie Member

    Shibby please answer me something!
     

Share This Page