1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rv-042 fixed external public ip

Discussion in 'Cisco Small Business Routers and VPN Solutions' started by .: krypton :., May 5, 2008.

  1. .: krypton :.

    .: krypton :. Addicted to LI Member

    Hi,

    I am using RV-042 for a simple fixed ip network with Wimax DSL and my lan side do not have internet unless i use 1-1 NAT which works perfect and can use only one PC

    My DSL config as follows :

    Gateway Mode
    Lan : DHCP 192.168.2.1

    Wan IP : 1xx.xx.x.86 STATIC ip
    255.255.255.252
    Gateway : 1xx.xx.x.85

    Public fixed IP : 1xx.1xx.xx.6

    Please any one can help how to make all computer get internet instead of one.:)
     
  2. Sfor

    Sfor Network Guru Member

    The problem is somewhere in the LAN settings.

    Do all LAN computers use DHCP?
    What is the net mask of the LAN in the RV42?
    What are the DHCP server settings in RV042?
    Do you have another DHCP server in your LAN?
     
  3. .: krypton :.

    .: krypton :. Addicted to LI Member

    Do all LAN computers use DHCP?

    Yes all lan is set DHCP

    What is the net mask of the LAN in the RV42?

    255.255.255.0

    What are the DHCP server settings in RV042?

    192.168.2.1

    Do you have another DHCP server in your LAN?

    No no other DHCP on LAN
     
  4. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

    what Gateway IP do the PCs behind the RV042 getting from DHCP? I take it MTU is set to 1492 or lower ? do they all have the correct DNS IP as well?
     
  5. .: krypton :.

    .: krypton :. Addicted to LI Member

    Hi,

    Gateway IP is default gateway 192.168.2.1 the PCs behind the RV042

    MTU is set to Auto 1500

    DNS IP is correct
     
  6. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

    try setting the MTU to Manual 1492. DSL should be set at 1492 or lower. the RV0xx series sometimes could not work out if it was DSL or Cable and set the MTU at a higher rate.
     
  7. .: krypton :.

    .: krypton :. Addicted to LI Member

    Hi,

    I tried the MTU to 1492 but same, no internet.

    Only 1-1 Nat with these settings works fine :

    Lan IP DHCP =>--------External Static Public IP
    192.168.2.103~103 => 1xx.1xx.xx.6~6



    Do i need to route this external ip in Advance routing ?
     
  8. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

    tbh i would not know. I have not known an RV042 to have these issues before now. is your DSL modem in Bridge mode?
     

Share This Page