1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RV-042 PPTP-Server not working properly

Discussion in 'Cisco Small Business Routers and VPN Solutions' started by jm23hh, Apr 12, 2006.

  1. jm23hh

    jm23hh Network Guru Member

    PPTP-support was finally added in 1.3.7.4 but unfortunately is not working properly:

    configure any unsername and password on the router and configure windows client for the same - works without "encryption required" on windows side...

    if you simply leave all settings empty in the windows pptp-client, connections can still successfully be made... :))

    if you select "encryption required" in windows client, no connection can be made.

    Any ideas?
     
  2. YeOldeStonecat

    YeOldeStonecat Network Guru Member

    Wow they added PPTP VPN? :shock: One of their higher up regional reps told me it was never going to be added, not enough room in the lesser memory of the 042. Well..good to see a handy feature like that added. I didn't see it on the version changelog.
     
  3. jm23hh

    jm23hh Network Guru Member

    NO credentials needed

    ...if PPTP-Server is activated/ no encryption is made?
    are the guys crazy?

    can't see any .conf files via telnet where something like "require ms-chap" or something similar is in...
    the password-files simply seem not to be used...


    options.pptp:

    # Automatically generated by OpenRG
    proxyarp
    noauth
    nomppe-40
    nomppe-128
    nodeflate
    nobsdcomp
    secret-suffix pptp_srv
    lcp-echo-interval 6
    lcp-echo-failure 5

    /etc/ppp # cat chap-secrets.pptp_srv
    "NAME" * "PASSWORD" *

    /etc/ppp # cat pap-secrets.pptp_srv
    "NAME" * "PASSWORD" *

    /etc # cat pptpd.conf
    # automaticaly generated by OpenRG
    option /etc/ppp/options.pptp
    speed 115200
    localip 192.168.0.x
    remoteip 192.168.0.y-z
    listen 0.0.0.0

    that cannot be all?!?

    jm
     

Share This Page