1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RV016 speed issues and MTU settings help

Discussion in 'Cisco Small Business Routers and VPN Solutions' started by dpuhlman, Jan 5, 2008.

  1. dpuhlman

    dpuhlman LI Guru Member

    I just purchased this unit thinking it was going to be a great solution but like many posts I've read the speed issues are very frusterating. I'm on a 8 MB connection and only getting a third of that speed on average (used a Dlink before and got the full throughput). I've read that changing the MTU settings on the router can help but for the life of me I cannot find how to do that in the GUI. If someone can help with that and any other suggestions for increasing my speed I would be most grateful. I'm running the newest firmware of 2.0.20.

    Thank in advance!

  2. dpuhlman

    dpuhlman LI Guru Member

    Anyone able to help...please :(
  3. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

  4. vpnuser

    vpnuser LI Guru Member

  5. dpuhlman

    dpuhlman LI Guru Member

    Can't believe I didn't see that on the firewall settings screen but so be it! I changed it to manual for the MTU and set it at 1500. Now I'm getting about 60-70% of my previous bandwidth which is much better but am hoping to increase it to what it was before. Any other suggestion would be most appreciated!

    BTW - when the MTU was set to auto it appeared to be at 1500 as well but that setting resulted in about 20-30% of available bandwidth....seems strange

    Thanks for the help thus far...


Share This Page