1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RV042 Any Success Story With Load Balance

Discussion in 'Cisco Small Business Routers and VPN Solutions' started by td58231, Nov 26, 2007.

  1. td58231

    td58231 Guest

    I had a RV042 aweek and with load balance feature the router will work only for few hour then it will restarting (1.3.9 firmware)(tried1.3.10 but reboot more and line slower instead)
    i had check over night for the post in these forum to find out the best firmware and most stable setting and get nothing ....
    And i get some info that need to set ping getway to the modem ip but no way to set default getway so i try ping isp by put my modem ip to make sure that modem is up.
    Isit load balance really not stable at all ?
    My dsl line wan1 :512/3072(PPOA fix ip) wan2:384/2048(PPOE dynamic ip)
    The dynamic ip on wan2 is not so stable compare to wan1 so how do i set the router to fully use wan1 untill lets say 70% on wan1 then use wan2 to increse the performance?(maybe it will more stable)
    Anyone got a success story and do not mind to help me by post up the detail setting or firmware plzz...:redface:
  2. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

    what type of activity are you using to go outside the WAN? https http pop3 imap ssl ????? load balancing is ok, howver on https loadbalancing still changes ip which then breaks the https connection. have you binded any IP protocols that use secure connections?

    can you no ping the modem from the diagnostics page of the router?

    Best firmware and user settings are not usually posted as everyone does not have the same setup.

    thread now being moved to the RV0xx forums.

Share This Page