1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

rv042 blinking

Discussion in 'Cisco Small Business Routers and VPN Solutions' started by adireja, Oct 24, 2008.

  1. adireja

    adireja Addicted to LI Member

    hi everyone. i have rv042 router which blinking at lan indicator, even there's no cable connected. this router is not usefull anymore. i can't use web management, or even just ping the router. i had reset the router, but it still the same problem. i try to flashing the firmware, but always failed. it's say "unable to get responses from the server" pls anyone can help me.
  2. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

    try this:

    download the TFTP firmware updater:


    then setup your router with just a PC and the router only. (no net connection or anything like that.

    hold the reset button in for 30 seconds. then set your network card IP to subnet gateway

    then use the firmware updater.

    this may or may not work but this is usually used as a last resort.
  3. adireja

    adireja Addicted to LI Member

    cannot ping to rv042

    thank's before, but i had try that's solution, and it doesn't work. flashing firmware always failed. i try to ping the router, always RTO. i reset router for many time. i think the problem in lan port, but i don't know how to fix it. my router only have 1 week running well. hiks
  4. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

    is this a new router from linksys? you could always try a warranty call. dounds like you may have had a surge spike kill the router perhaps. do you use surge protection on the router?

Share This Page