1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

rv042 to rv042 vpn tunnel disconnects

Discussion in 'Networking Issues' started by Wintensive, Feb 9, 2006.

  1. Wintensive

    Wintensive Guest

    Hello everyone. I haven't been able to find a solution to my vpn tunnel problem.

    I have 1 RV042 at each end point. one runs on a static IP the other one uses DDNS. I setup a dedicated VPN tunnel between the two locations and can get it to connect. The problem is that the tunnel will disconnect after several minutes. If you choose the Keep Alive option it will reconnect, however the disconnection causes my file transfer/backup routine to fail. The error I get from my Smartsync software is “Network is no longer available.†and the sync fails. I have heard this is due to MTU setting so I changed it on both routers (not my NIC) down to 1340. Still no luck.

    I noticed also that when I connect via QuickVPN to the router using the DDNS the connection dies for no reason after about 10-15 minutes. The error is "the remote gateway is not responding". I notice that the Quickvpn software still says its connected, but it really isn't as I can no longer connect to resources after the error pops up. So I suspect something on the side that uses DDNS is the router that is causing the problem. The other side does not exhibit any problems like this.

    What should I try to do? Thanks in advance for the help!
     

Share This Page