1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Setting Interface speed to FD100?

Discussion in 'DD-WRT Firmware' started by nilhen, Jan 26, 2006.

  1. nilhen

    nilhen Network Guru Member

    Hi,

    Anyone that knows how to set or just view the actual interface speed (from command line, not gui)?

    //nilhen
     
  2. nilhen

    nilhen Network Guru Member

    Tested the robocfg show command and after changing the outer Internet switch to 100mbs full duplex (hard not auto) but the linksys router shows 100mbs half duplex via the robocfg.
    Have I missunderstand the below info from the robocfg?
    Isn't Port0(W)= Internet interface?
    Should I test to set 100mbs FD via robocfg or just remove the Auto-Negotiate option in the dd-wrt v23 sp1?
    Any recommendation?

    ~ # robocfg show
    Switch: enabled
    Port 0(W): 100HD enabled stp: none vlan: 1 mac: 00:00:00:00:00:00
    Port 1(4): 100FD enabled stp: none vlan: 0 mac: 00:00:00:00:00:00
    Port 2(3): 100FD enabled stp: none vlan: 0 mac: 00:00:00:00:00:00
    Port 3(2): 10HD enabled stp: none vlan: 0 mac: 00:00:00:00:00:00
    Port 4(1): DOWN enabled stp: none vlan: 0 mac: 00:00:00:00:00:00
    Port 5(C): 100FD enabled stp: none vlan: 0 mac: 00:00:00:00:00:00
    VLANs: BCM5325/535x enabled mac_check mac_hash
    vlan0: 1 2 3 4 5t
    vlan1: 0 5t


    //henrik
     
  3. nilhen

    nilhen Network Guru Member

    hmm...

    Tried the below command to set the correct speed on the Interface.
    The result was that the unit hang and now I can't connect to it thru the wan interface. I will try later today to connect thru one of the lan interfaces to get the unit up and running again. I hope that I didn't bricked it.... :(

    robocfg port 0 media 100FD



    //nilhen
     
  4. nilhen

    nilhen Network Guru Member

    I just tested the robocfg commande again and it show the same result as before.

    / # robocfg show
    Switch: enabled
    Port 0(W): 100HD enabled stp: none vlan: 1 mac: 00:00:00:00:00:00
    Port 1(4): DOWN enabled stp: none vlan: 0 mac: 00:00:00:00:00:00
    Port 2(3): DOWN enabled stp: none vlan: 0 mac: 00:00:00:00:00:00
    Port 3(2): 10HD enabled stp: none vlan: 0 mac: 00:00:00:00:00:00
    Port 4(1): 100FD enabled stp: none vlan: 0 mac: 00:00:00:00:00:00
    Port 5(C): 100FD enabled stp: none vlan: 0 mac: 00:00:00:00:00:00
    VLANs: BCM5325/535x enabled mac_check mac_hash
    vlan0: 1 2 3 4 5t
    vlan1: 0 5t

    Why does is show 100 HD when my Internet switch is configured as 100 FD no autonegotiation?


    //nilhen
     

Share This Page