1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Strange problems with the WRT54GS in WDS or client mode

Discussion in 'DD-WRT Firmware' started by foq99, May 23, 2005.

  1. foq99

    foq99 Network Guru Member

    I have a WRT54GS that I am trying to get to work from house-to-house in WDS mode. Everything works fine for a while, but then at random times the wireless connection seems to lock up. The router seems to lose signal (drops DHCP etc.) though it still shows up as having a signal in the Status>>Wireless screen. One thing I have noticed is that the rssi stays constant while it is locked up, though the noise fluctuates from -50 to -100. This lasts for a minute to ten minutes or until I reboot the router or upload the config file again.

    All I am doing is surfing the web and some ftp and http downloading, so it is not the P2P problem that seems to exist. I have tried pre4 and pre5, both have this problem. Things I plan on trying when I get the time:
    .adjust the signal strength -- currently at 251mW, maybe it's overheating?
    .try a WRT54G I have -- maybe there's a bug in the 54GS?
    .use Alchemy 1.0 -- maybe some kind of bug in the pre DD-WRT?
    .retry client mode -- I didn't try too many things with this.

    I'd appreciate any suggestions or ideas anyone has. Thanks in advance.
     
  2. msci

    msci Guest

    Locks...

    I seem to have the same problem using WDS as described above.
     
  3. RTSAnime

    RTSAnime Network Guru Member

    did u try different channels? That fluctuating may be caused by someones 2.4ghz phone nearby.
     
  4. DevilStick

    DevilStick Network Guru Member

    Did you try to enable the AP watchdog and/or the WDS watchdog? First should AFAIK check the wireless process, second reboots the router when its wds peer cannot be reached in the given time.
    Also try to adjust the transmission power.
     
  5. foq99

    foq99 Network Guru Member

    Yeah, I tried that, but it reboots about every five minutes to two hours. I'd prefer to solve the problem rather than to find a workaround. Thanks for the help though.
     
  6. DevilStick

    DevilStick Network Guru Member

    Hmmm, I had this lock up only one time with my DD-WRT pre4. RSSI hang and my WDS bridge did not work any more, but my netstumbler stilled showed a signal from my 2nd AP which hang.

    I just fixed transmission power and disabled AP isolation on both APs. Now it runs for days without any problems.
    Ok, 30 mins ago, my gateway AP rebooted when I adapted QoS for VoIP. But this time, I'm sure, it was not the wireless' fault. Don't know why it does a reboot. Should not be necessary for new QoS rules.
     

Share This Page