1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Suddenly unable to access router settings

Discussion in 'Tomato Firmware' started by Melpomene, Dec 19, 2010.

  1. Melpomene

    Melpomene Networkin' Nut Member

    Hello, I am using the tomato firmware on a WRT54GL router.
    It has been working perfectly (stil does) but as of this morning I have been unable to find the setting website ip.
    I usually use 192.168.1.1 and I am quite sure of that since I have saved it in my bookmarks and I have not manually changed that IP adress.
    (I do recive Ping responses from 192.168.1.1)

    What could have gone wrong all of a sudden?
     
  2. srouquette

    srouquette Network Guru Member

    Run ipconfig, and look at the gateway IP, it's your router.
    Do you have a timeout when you enter this IP ?
     
  3. Melpomene

    Melpomene Networkin' Nut Member

    ifconfig ( I'm using ubuntu) yeilds:

    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:24:8c:df:44:48
    inet addr:192.168.1.100 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
    inet6 addr: fe80::224:8cff:fedf:4448/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:126181408 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:224776627 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:417418175 (417.4 MB) TX bytes:1501214769 (1.5 GB)
    Interrupt:41 Base address:0x6000
     
  4. srouquette

    srouquette Network Guru Member

    ah ok, if you're using Ubuntu, try route -n
    did you try to reboot your router ? (remove power cable and put it back)
     
  5. Melpomene

    Melpomene Networkin' Nut Member

    Hi, I tried to reboot the router.

    But I have found the source of the problem now.
    I apparently had changed the settings to only allow https and thus it did not respond to the normal port 80.

    Thanks anyway! :)
     

Share This Page