1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Thibor15c - intermittent signal on low channels

Discussion in 'HyperWRT Firmware' started by HennieM, Sep 25, 2006.

  1. HennieM

    HennieM Network Guru Member

    WRT54GL v1.1, Thibor15c.

    Usually on channel 13 - no problems. Tried to switch to channel 1, and could not connect. Netstumbler showed that the AP could only be seen for a second every few seconds. Tried, and found the same, with channel 2 thru 4. When Netstumbler sees the AP, it shows the right channel, i.e. the channel that I set.

    Channel 5 thru 14 no problems again.

    I also have a WRT54GS (dd-wrt) and this one does not show the intermittent behaviour on the low (or any) channels, so I think interference from an outside source is out (although I did not put the routers right next to one another when testing).

    Tried soft and hard reboots - still the same. I have not reset to defaults or reflashed, but I figure the channel number is only a parameter, so reflashing would not really change that.

    Any ideas?
  2. grcore

    grcore Network Guru Member

    Without a spectrum analyzer it would be hard to tell whether the signal is off frequency or if there is some sort of interference.

    It may just be a radio that is out of spec, which firmware can't cause (or fix) the problem.


    Edit: they do have SDR's, but the wireless driver is closed and is the same as the stock FW.

Share This Page