1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tomato OpenVPN Client Issues

Discussion in 'Tomato Firmware' started by Dave Rapin, Nov 18, 2011.

  1. Dave Rapin

    Dave Rapin Networkin' Nut Member

    I've been unable to get the tomato vpn client to connect and route traffic through my vpn (a linode box I setup). It looks as though it is connecting properly (see screens), but I can't access the internet through it.

    I've attached my OpenVPN client config file (works with Tunnelbrick just fine) if anyone has a few minutes to check it out. Also attached Screenshots of my tomato setup.

    What am I missing?
     

    Attached Files:

  2. SgtPepperKSU

    SgtPepperKSU Network Guru Member

    You have the encryption cipher set to none. Was that on purpose? It doesn't match the ovpn.txt file you provided.
     
  3. Dave Rapin

    Dave Rapin Networkin' Nut Member

    Everything with a semicolon before it is a commented line.

    I.e. ";cipher x"

    So unless there's assumed to be encryption by default, I figured none was appropriate? I can change it though if you have a suggested value?

    If I remove all of the comments, here's what I'm left with in my OpenVPN config (except the remote line which has my actual VPN IP address).

    Code:
    client
    dev tun
    proto udp
    remote my_vpn_ip 1194
    resolv-retry infinite
    nobind
    persist-key
    persist-tun
    ca ca.crt
    cert macbookpro.crt
    key macbookpro.key
    comp-lzo
    verb 3
    Here's what I have in my server.conf (linode vps) if it helps:
    Code:
    port 1194
    proto udp
    dev tun
    ca ca.crt
    cert server.crt
    key server.key  # This file should be kept secret
    dh dh1024.pem
    server 10.8.0.0 255.255.255.0
    ifconfig-pool-persist ipp.txt
    push "redirect-gateway def1"
    push "dhcp-option DNS 10.8.0.1"
    keepalive 10 120
    comp-lzo
    persist-key
    persist-tun
    status openvpn-status.log
    verb 3
     
  4. SgtPepperKSU

    SgtPepperKSU Network Guru Member

    I realize that line is commented out. If no encryption line is specified, OpenVPN uses BF-CBC. Just leave the GUI encryption setting as "Default".
     
  5. Dave Rapin

    Dave Rapin Networkin' Nut Member

    OK thanks. Doesn't seem to be the fix though, but it's cool. I'll figure it out eventually.
     

Share This Page