1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tomato Shibby's Releases

Discussion in 'Tomato Firmware' started by shibby20, Feb 26, 2011.

  1. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    Are you using NFS or Captive portal? Wait for new build ;) If i will not forget i will make build with UPS for you.
     
  2. kthaddock

    kthaddock Network Guru Member

    @Shibby
    Can you in next build, on/off for UPS function no need to run if you don't use it?
    kthaddock
     
  3. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

  4. GhaladReam

    GhaladReam Network Guru Member

    Shibby,

    Can you also add UPS function, and any other functions besides BT binaries to Big-VPN? Big-VPN remains the only build which has everything AIO has except for the BT binaries, and that's what I like about it :) I'll be switching back to Big-VPN from AIO because If I use 088V AIO I still get periodic Transmission crashes, whereas I NEVER got any if I use Big-VPN + Optware. I realize I could still use Optware if I use AIO, but I would prefer to have the extra JFFS space available.

    Thanks!
     
  5. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    maybe :) I`m working on remove transmission-remote binary. We use this only for update blocklist. I made modification to update blocklist without transmission-remote. We will save a lot of space :)
     
  6. Dark_Shadow

    Dark_Shadow Addicted to LI Member

    Will you be adding BSSID's ie Virtual WLAN?
     
  7. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    indeed. MultiSSID + PPTP Server and something more :)
     
    Goggy likes this.
  8. sorance2000

    sorance2000 Networkin' Nut Member

    hi
    linksys E4200 suports ''jumbo frame'' ?
     
  9. Dark_Shadow

    Dark_Shadow Addicted to LI Member

    Thank you shibby.
     
  10. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    @sorance2000 - IMO it does

    BTw new feature: bw limiter works on all bridges :) Only default class at the moment but you can now slow down guest network :)

    [​IMG]

    will be build-in in next release.
     
    Armand1234 likes this.
  11. M_ars

    M_ars LI Guru Member

    cool feature shibby :)
    Looking forward to your next build
     
  12. fubdap

    fubdap Addicted to LI Member

    Shibby,
    You should work in the news business because you know how to keep your audience wanting more :)
     
  13. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    [Release] build 090

    - added MultiSSID
    - added PPTP server
    - change blocklist update function to not using transmission-remote nomore
    - remove transmission-remote will save lot of space
    - remote TR_EXTRAS (transmission-create)
    - OpenVPN update to 2.2.2
    - BW Limiter: default classes for each LAN (br1/2/3)

    I`m compiling RT-N at the moment. Maybe today i will finish and publish.

    Best Regards!
     
    eahm likes this.
  14. Mirko Baila

    Mirko Baila Networkin' Nut Member

    Wow!!Great release Shibby,waiting for versione RT-N :)
    What this the default classes for each LAN (br1/2/3) in BWLimiter?
    Tnk's Shibby
     
  15. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    look up on screen.
    When you create new VirtualSSID (VIF) for guest and add to new bridge (br1) with new DHCP range, you can limit dl/ul speed for all hosts in bridge.
     
  16. M_ars

    M_ars LI Guru Member

    thx for the new build :)
    trying it right now - but i noticed something and i dont know whats wrong.

    Error-Message from the log-file:
    Jan 1 01:01:03 RT-N16 daemon.err apcupsd[401]: apcupsd FATAL ERROR in linux-usb.c at line 609 Cannot find UPS device -- For a link to detailed USB trouble shooting information, please see <http://www.apcupsd.com/support.html>. Jan 1 01:01:03 RT-N16 daemon.err apcupsd[401]: apcupsd error shutdown completed​

    What can/should i do?

    and also

    Apr 6 15:07:55 RT-N16 daemon.notice openvpn[963]: OpenVPN 2.2.2 mipsel-linux [SSL] [LZO2] [EPOLL] built on Apr 6 2012 Apr 6 15:07:55 RT-N16 daemon.warn openvpn[963]: NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables​

    Why does it say OpenVPN 2.1 .... shouldnt it be 2.2.2?
     
  17. se7six

    se7six Networkin' Nut Member

    Thanks for the update shibby.

    Unfortunately for me after flashing to 090 mini I don't have a web GUI to change anything. Below is an image of what I see.

    [​IMG]

    I've cleared all of my cache and have even done an nvram reset through telnet but nothing is working. Do you have any suggestions as to how I can fix this? Any suggestions would be greatly appreciated.

    Thank You!
     
  18. Riddlah

    Riddlah Networkin' Nut Member

    I can't tell from the picture but if your using firefox and the noscript add-on, it will cause this. once you allow the ip address it will show properly
     
  19. koji

    koji Networkin' Nut Member

    shibby20, If I understand right, I cannot use Transmission remotely? Not even in AIO...
     
  20. M_ars

    M_ars LI Guru Member

    the PPTP-Server doesnt work for me. Can someone help me please. Is there a tutorial or something. Do i have to add some settings somewhere else except for the PPTP-GUI?

    http://s1.directupload.net/file/d/2852/k84ngpwo_jpg.htm

    I can not connect from inside my home network and also not from the outside (via samsung andriod smartphone).

    Edit:

    i just tried to connect with an ipad 2 from the inside of my network and get the following error-message:

    Apr 6 18:03:50 RT-N16 daemon.info pptpd[1603]: CTRL: Client 10.xx.xx.xx control connection started
    Apr 6 18:03:50 RT-N16 daemon.info pptpd[1603]: CTRL: Starting call (launching pppd, opening GRE) Apr 6 18:03:50 RT-N16 daemon.info pppd[1604]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
    Apr 6 18:03:50 RT-N16 daemon.info pppd[1604]: RP-PPPoE plugin version 3.10 compiled against pppd 2.4.5
    Apr 6 18:03:50 RT-N16 daemon.err pppd[1604]: unrecognized option 'local'
    Apr 6 18:03:50 RT-N16 daemon.err pptpd[1603]: GRE: read(fd=6,buffer=4218bc,len=8196) from PTY failed: status = -1 error = Input/output error, usually caused by unexpected termination of pppd, check option syntax and pppd logs
    Apr 6 18:03:50 RT-N16 daemon.err pptpd[1603]: CTRL: PTY read or GRE write failed (pty,gre)=(6,7)
    Apr 6 18:03:50 RT-N16 daemon.debug pptpd[1603]: CTRL: Reaping child PPP[1604] Apr 6 18:03:50 RT-N16 daemon.info pptpd[1603]: CTRL: Client 10.10.10.76 control connection finished

    I also cannot connect from the outside. Any ideas?
     
  21. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    of course you can :)

    nothing. acpupsd is running with USB support option. If apcupsd will find UPS then works. If not, then is turned off with this message in log :)

    this is a warning only. OpenVPn is in version 2.2.2 but from version 2.1 we should set --script-security level. I will try to resolve this message in next build.
     
  22. koji

    koji Networkin' Nut Member

  23. kthaddock

    kthaddock Network Guru Member

    You can use both. RT-N have newer wifi driver. Some people have trouble with that driver but you can test what is working for you.

    kthaddock
     
  24. Mirko Baila

    Mirko Baila Networkin' Nut Member

    For open the port at any ip in this page:

    [​IMG]

    How do I set iprange?
     
  25. kthaddock

    kthaddock Network Guru Member

    Remote IP Adress range. You can use 6 pptp connections and it's on br0, Local IP adress
     
  26. se7six

    se7six Networkin' Nut Member

    I have this issue with Internet Explorer also and I already have 192.168.1.1 allowed with NoScript.
     
  27. se7six

    se7six Networkin' Nut Member

    ***ISSUES HAVE BEEN RESOLVED***
    ***READ BOTH EDIT'S AT THE BOTTOM***

    I just upgraded my Linksys to v090 and it's now doing the same thing as my NETGEAR. I was able to get into the GUI for about 5 minutes and now it has disappeared and I can't change anything. v088 didn't have any issues.

    I was able to manually get back to the upgrade firmware screen but the upgrade button isn't working. As you can see there are no options on the left like there should be.

    [​IMG]

    Anyone have and ideas how I can flash back to v088? tftp isn't working and times out. I've had to go to my backup WRT160N V3 (running shibby's 088) with a semi bricked WNR3500L and WRT160N hoping for a fix.

    :-(

    EDIT: I was able to fix my other WRT160N V3 with the following rescue method...

    Manual IP: 192.168.1.100
    Subnet: 255.255.255.0
    Gateway: 192.168.1.1

    Unplug the Linksys then press and hold the reset button while plugging it in. Keep the reset button held and browse to 192.168.1.1 in a browser which brings up the Cisco rescue page. Once you get to the rescue page then you can release the reset button. I then flashed to the WRT160Nv3 DD-WRT build. After that I flashed straight to shibby's v088 build and the router is back to normal. I'm staying away from v090 and sticking with v088.

    Now I just need to figure out how to fix my WNR3500L.

    EDIT 2: I was finally able to flash my WNR3500L back to a working version by tricking my web browser to think it was still connected to the working router and it worked the first try. Manually pulling up the upgrade page on the non-working router worked but the upgrade button wouldn't do anything.

    Since I have 2 other routers running the same firmware I reset the nvram on one of my WRT160N's and also on the non-working NETGEAR so the login/password and almost everything else would be the same. I logged into the working router and pulled up the admin/upgrade page that had a working upgrade button. I also opened up another tab that was on the root page.

    I unhooked the working router and plugged in the NETGEAR. After it got booted up I went to the upgrade page that was pulled up on the working router and pressed upgrade. It went to a blank page so I pressed the retry button in Firefox. Once I did that it pulled up the working upgrade page again after pressing upgrade again it loaded the working firmware onto the NETGEAR and all of my routers are back to working order with shibby's 088 mini. I think there are some issues with the mini 090 so I will try the version after that to see if I get the same issues or not.

    Now I know how to get the Linksys' and NETGEAR working again if I run into that strange issue where there is no working browser GUI.
     
  28. Riddlah

    Riddlah Networkin' Nut Member

    can anyone confirm the following error when trying to set Interference Mitigation?

    The field "wl_mitigation" is invalid. Please report this problem.
     
  29. GhaladReam

    GhaladReam Network Guru Member

    Hey Shibby,

    Will you ever bring this feature back? It used to be at the bottom of the QoS basic settings page. Was it removed because it doesn't really do anything? I always liked to think that it helps...
    [​IMG]
     
  30. david_

    david_ Serious Server Member

    Hey Shibby
    I really enjoy your fantastic firmware, I just have a quick question for you . In build 88 you stopped the Mega-VPN for the E3000 because of the size correct? Now in build 90 i see the Mega-VPN is at 7.5MB and there is no e3000 version. Is that still too big for our routers?
    thank you so much
     
  31. M_ars

    M_ars LI Guru Member

    Does this have something to do with PPPOE? I found something on google and also here http://tomatousb.org/forum/t-357798#post-1162403

    Tomato with PPTP and PPPoE​

    I just wanted to setup my Tomato-Firmware to provide a PPTP-based VPN. Naturally I used the HOWTO, but sadly I ran into a problem where Google couldn't help. The log only showed

    pppd[8449]: unrecognized option 'local'

    But my config did not contain "local"! After I'd already given up and tried without PPTP, I stumbled over a post that made the problem obvious, although it did not offer a solution. The problem seems to be, that my router has to use PPPoE and therefore already has a config in /tmp/ppp which is then used for the VPN-connects. No wonder that didn't work.

    It seems that the path is hardwired into the pppd-binary. So the only solution I came up with, was to copy and modify the binary. Dirty of course, but at least working :-/​

    Found here http://dd9e.blogspot.de/2011/07/tomato-with-pptp.html
     
  32. Mirko Baila

    Mirko Baila Networkin' Nut Member

    Because when I'm connected to the PPTP server can not connect to vnc in my pc? I set a rule?
     
  33. Badders44

    Badders44 LI Guru Member

    No problems here at all - what did you set it to? Also had no problems flashing, clearing NVRAM and using iMacros to re-enter my config. I did all of this under Firefox 11.0.
     
  34. rs232

    rs232 Network Guru Member

    AFAIK TCP Vegas is working only for packets generated by router itself and not the routed packets. You commonly find this enabled on Unix TCP/IP stacks per say
     
  35. Dark_Shadow

    Dark_Shadow Addicted to LI Member

    Is there a list of supported UPS's? Only APC?
     
  36. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

  37. Dark_Shadow

    Dark_Shadow Addicted to LI Member

    OK thx, Was going to buy a UPS for my router and NAS and wanted to be sure. Any recommendations on which APC UPS works best with Tomato?
     
  38. GhaladReam

    GhaladReam Network Guru Member

    Hey guys, just wanted to give you a little update.. I've been talking with teaman, and it appears he never even thought about putting in a separate wireless MAC filter for the virtual SSIDs. He will be implementing this feature into his next release of MultiSSID.
     
  39. M_ars

    M_ars LI Guru Member

    Hi shibby and teaman,

    If i turn off PPPoE i can connect with my ipad 2 to the PPTP-Server and everything works perfect. As soon as i turn PPPoE on, the PPTP-Server is broken again.
    Can you fix this bug please :)
    My ADSL-Connection uses PPPoE...


    Seems like i am not the only one... and he also has a solution

    Source: http://dd9e.blogspot.de/2011/07/tomato-with-pptp.html
    Tomato with PPTP and PPPoE


    I just wanted to setup my Tomato-Firmware to provide a PPTP-based VPN. Naturally I used the HOWTO, but sadly I ran into a problem where Google couldn't help. The log only showed

    pppd[8449]: unrecognized option 'local'

    But my config did not contain "local"! After I'd already given up and tried without PPTP, I stumbled over a post that made the problem obvious, although it did not offer a solution. The problem seems to be, that my router has to use PPPoE and therefore already has a config in /tmp/ppp which is then used for the VPN-connects. No wonder that didn't work.

    It seems that the path is hardwired into the pppd-binary. So the only solution I came up with, was to copy and modify the binary. Dirty of course, but at least working :-/

    So here is what I did:
    cp /usr/sbin/pppd /opt/sbin/
    # be careful: the replacement has to be exactly 3 chars!
    sed -i -e 's#/tmp/ppp/#/tmp/xxx/#' /opt/sbin/pppd
    cat > /opt/etc/config/vpn.wanup <<EOF
    #!/bin/sh
    if [ ! -f /tmp/xxx/chap-secrets ]; then
    mkdir -p /tmp/xxx
    ln -s /opt/etc/ppp/chap-secrets /tmp/xxx
    fi
    /opt/etc/init.d/S20poptop restart
    EOF
    /opt/etc/config/vpn.wanup
    # now edit /opt/etc/pptpd.conf
    # and set "ppp /opt/sbin/pppd"
    /opt/etc/init.d/S20poptop restart

    I hope that's all. Good luck!
     
  40. GhaladReam

    GhaladReam Network Guru Member

    Would it be possible to add a PPTP client as well?
     
  41. jamz

    jamz Serious Server Member

    090-AIO has dissapeared, anyone know where I can find this build? I would really like to use the Guest SSID and pptp server.
     
  42. Riddlah

    Riddlah Networkin' Nut Member

    shibby pulled Build 090 temporarily
     
  43. jamz

    jamz Serious Server Member

    ah ok. will it be back up today you think?
     
  44. Riddlah

    Riddlah Networkin' Nut Member

    don't know for sure but i don't think it will be back up until shibby can verify the issues some people were having with the GUI
     
  45. Huey

    Huey Networkin' Nut Member

    Hello Shibby,

    Really like your firmware, thanks a lot for all your work: you must be very busy! Looking forward to your v90, although very happy with your v88.
    Still like to ask: are you also still looking to make an ipkg for Forked-daapd? That would be great.
    I have been looking to see if I could give it a try myself, but as noob can not even find pages to get started for a Linksys E4200v1 on your firmware ...
    Have also been trying to get Cups working, but get a segmentation fault there. Saw some diff files mentioned that are supposed to help, but do not know what to do with them! Could you maybe help out here as well?

    Regards, Huey
     
  46. M_ars

    M_ars LI Guru Member

    Hi shibby,
    thx for adding the virtual ssid feature. But right now i have a problem:
    After the second SSID is setup and running i can not rename or delete the second SSID again. The only way i know right now is to erase nvram thorough :)

    Edit:
    I just checked OpenVPN and everything is working fine so far but since the upgrade 2.2.2 i get the following error-message in the log-file:


    Apr 10 16:40:23 RT-N16 daemon.err openvpn[955]: event_wait : Interrupted system call (code=4)
    Apr 10 16:40:23 RT-N16 daemon.notice openvpn[955]: TITLE,OpenVPN 2.2.2 mipsel-linux [SSL] [LZO2] [EPOLL] built on Apr 6 2012
    Apr 10 16:40:23 RT-N16 daemon.notice openvpn[955]: TIME,Tue Apr 10 16:40:23 2012,1334068823
    Apr 10 16:40:23 RT-N16 daemon.notice openvpn[955]: HEADER,CLIENT_LIST,Common Name,Real Address,Virtual Address,Bytes Received,Bytes Sent,Connected Since,Connected Since (time_t)
    Apr 10 16:40:23 RT-N16 daemon.notice openvpn[955]: HEADER,ROUTING_TABLE,Virtual Address,Common Name,Real Address,Last Ref,Last Ref (time_t)
    Apr 10 16:40:23 RT-N16 daemon.notice openvpn[955]: GLOBAL_STATS,Max bcast/mcast queue length,0
    Apr 10 16:40:23 RT-N16 daemon.notice openvpn[955]: END


    And after some time again and again... :)


    Apr 10 17:08:32 RT-N16 daemon.err openvpn[1588]: event_wait : Interrupted system call (code=4)
    Apr 10 17:08:32 RT-N16 daemon.notice openvpn[1588]: TITLE,OpenVPN 2.2.2 mipsel-linux [SSL] [LZO2] [EPOLL] built on Apr 6 2012
    Apr 10 17:08:32 RT-N16 daemon.notice openvpn[1588]: TIME,Tue Apr 10 17:08:32 2012,1334070512
    Apr 10 17:08:32 RT-N16 daemon.notice openvpn[1588]: HEADER,CLIENT_LIST,Common Name,Real Address,Virtual Address,Bytes Received,Bytes Sent,Connected Since,Connected Since (time_t)
    Apr 10 17:08:32 RT-N16 daemon.notice openvpn[1588]: HEADER,ROUTING_TABLE,Virtual Address,Common Name,Real Address,Last Ref,Last Ref (time_t)
    Apr 10 17:08:32 RT-N16 daemon.notice openvpn[1588]: GLOBAL_STATS,Max bcast/mcast queue length,0
    Apr 10 17:08:32 RT-N16 daemon.notice openvpn[1588]: END


    What does that error mean? With 2.1.1 i didnt get that message.
     
  47. Riddlah

    Riddlah Networkin' Nut Member

    I'm not sure about renaming the virtual SSID; I have not tried to do that. However, at this point, you won't be able to delete the virtual SSID. I don't believe that function was included yet. Temporarily your only option is to disable it.
     
  48. M_ars

    M_ars LI Guru Member

    Ok, that does explain why it is not working right now. But in my opinion, deleting the virtual SSIDs is a really urgent needed function for upcomming builds/releases...
     
  49. Riddlah

    Riddlah Networkin' Nut Member

    agreed, im looking forward to that release as well.

    Also just checked and renaming the virtual SSID is working properly. Also checked my logs for OpenVPN and I don't have the error message. What version of the client are you running when connecting?
     
  50. icewaere

    icewaere Networkin' Nut Member

    hey shippy,

    any news for a public WNDR4500 releases?
    i cant wait to give my Netgear a great firmware soon ;)

    greetz ice
     
  51. M_ars

    M_ars LI Guru Member

    Renaming is working properly, sorry. Maybe i made a mistake.
    Regarding OpenVPN, in the last 18 hours, i didnt get that error-message any more. I just did a restart last night. I will keep an eye on it.
    Client is OpenVPN 2.2.2 (shibby 090V) --> Server is OpenVPN 2.1.1 (RAF 9006)
     
  52. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    in next build i will upgrade more packages: openssl, crypt, libevent ;)
    transmission will be completly recompiled!
    found and fixed few bugs in bw limiter

    i have now already version 092 but i want to make more tests to be sure is all right before i release it!
     
  53. GhaladReam

    GhaladReam Network Guru Member

    For the few of us who are running build 090 successfully before it was pulled, has anyone noticed drastically slower USB file sharing speeds? I have an ext3-formatted external 500GB HDD attached, and I used to get 6-7mbps, now I get 2-3 with 090. I've reset NVRAM but still only 2-3. Anyone else getting this?
     
  54. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    no. i have tested today new 092 on wnr3500L v1 i i have 9MB/s speed over samba upload!!

    btw new transmission 2.51 will be also included in new build ;)
     
  55. GhaladReam

    GhaladReam Network Guru Member

    Hmm, I will have to see how the next version fares then :)
     
  56. M_ars

    M_ars LI Guru Member

    I just check the renaming of my guest-ssid again. Does not work properly for me. Right now i can change it from "M_ars-Guest" to for example "M_ars-GuestHD". The renaming gets applied and everything seems to work. After i reboot the router, my guest-ssid name is back to "M_ars-Guest". I can re-produce this every time. Does anyone else have that problem? Deleting Function for virtual ssids is needed :)
     
  57. M_ars

    M_ars LI Guru Member

    I get 6-7 mbps with 090V and usb flash drive.
     
  58. Mirko Baila

    Mirko Baila Networkin' Nut Member

    Because with the last version 090 I have all these ip addresses in IP Traffic?

    [​IMG]
     
  59. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    [RELEASE] 092! - Friday the 13th ;)

    changelog:
    - Fix GUI broken in 090 in build without VPN
    - Fix PPTP when used over WAN setup using PPPoE
    - Transmission: lot of changes in compilation process:
    * update to 2.51
    * remove gettext from depends
    * add libiconv + patches from openwrt
    * revert transmission-remote tool as optional (TR_EXTRAS). Included in Mega-VPN and AIO builds
    * add EVENT_NOEPOLL=1 to startup script
    * result = very stable transmsision and very fast GUI
    - BW Limiter: few fixes:
    * fix default class for br3
    * fix default classes (br1\br2\br3) when default class br0 is enabled
    - curl update from 7.21.1 to 7.25.0
    - libevent update from 2.0.11 to 2.0.18
    - OpenSSL update from 1.0.0d to 1.0.1-stable including all teddy`s patches/changes
    - 3G Modem: Add ttyUSB1 and ttyUSB3 to modem device list
    Have Fun :)
     
    Python46, CBR900 and eahm like this.
  60. M_ars

    M_ars LI Guru Member

    thx shibby :)
    i just upgraded without a problem
     
  61. CBR900

    CBR900 LI Guru Member

    me too...thanks Shibby20

    Is the cpu load ok with you guys...I am getting 14% to 40% ?


    EDIT:

    Sorry I meant CPU Usage...I am getting 14% to 40% ?
     
  62. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    i will remove cpu load. IMO value is wrong. Function of CPU Load will load router :) this is why we always have some load, newer have 0%.
     
  63. Dark_Shadow

    Dark_Shadow Addicted to LI Member

    Are we talking CPU Load or CPU Usage?
     
  64. CBR900

    CBR900 LI Guru Member

    Sorry I meant CPU Usage...I am getting 14% to 40% ?
     
  65. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    sorry, i mean CPU Usage of course :)
     
  66. Mirko Baila

    Mirko Baila Networkin' Nut Member

    Tnk's for release!My RT-N66U display this:
    CPU Load (1 / 5 / 15 mins)
    0.00 / 0.00 /
     
  67. GhaladReam

    GhaladReam Network Guru Member

    Thanks for the update Shibby! Unfortunately Transmission still crashes for me after a couple of hours of heavy torrenting.
     
  68. ppsun

    ppsun Networkin' Nut Member

    Shibby,
    JFFS is missing in 92v(RT-N). Are you leaving out JFFS from this version on?
    If you are, I will re-locate my scripts/VPNkeys/stuff elsewhere.
    Thanks.
     
  69. Dark_Shadow

    Dark_Shadow Addicted to LI Member

    Confirmed, JFFS is missing from AIO on RT-N66U
     
  70. Toastman

    Toastman Super Moderator Staff Member Member

    Re. CPU% display:

    When we access the router we load it with our HTTP connection and update of screens too. The CPU is always doing something, so I wouldn't expect it to reach 0%. However, most of the time when not very busy my RT-N16 hovers around 0.6% even with the HTTP session running.

    While the display is useful for showing more or less "live" display of CPU use, the forums have been full of posts since it was added complaining about normal router functions taking CPU time. Whether it's a good idea to remove for this reason I'm not sure :confused:
     
  71. distantcoder

    distantcoder Network Guru Member

    I have been looking for tomato for WNDR4000. I know there was some work done, is there a compatible tomato?

    Thank you for all the hard work. Just checking. :) Not to hijack this awesome thread.
     
  72. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    Strange. I will check it
     
  73. ppsun

    ppsun Networkin' Nut Member

    Thanks shibby. Would be nice if you can keep it in the RT-N builds, so that I don't have to make any changes.
     
  74. maurer

    maurer LI Guru Member

    after i upgraded to this 092 release i noticed CTF in advanced-> miscellaneous .
    does it worth checking it out or still highly experimental?
    wl500g.googlecode.com version only offers me a speed boost for the few minutes on my wl500gP v1...
     
  75. Huey

    Huey Networkin' Nut Member

    Anyone else also noticed that IPV6 is broken in V92 AIO, or am I mistaken?
    Downgraded to V88 AIO and it works again...

    Edit1: Although it seems, got a ipv6 address now, but not much more. Maybe something else is wrong. Will do some more testing...
    Edit2: Upgraded again. Now lost ipv6 addres. Must be something wrong... Will try with a clear nvram.
    Edit3: Looks like it is working again. sorry for bothering you all :)
     
  76. Huey

    Huey Networkin' Nut Member

    Other question though: who can help create an ipkg optware package for cups and forked-daapd for me?
    I have a Linksys E4200 and currently use tomato-E4200USB-NVRAM60K-1.28.RT-N-MIPSR2-092V-AIO

    Tried to install cups, but gives segmentation fault.
    Do not understand how to create optware package of the forked-daapd sources...
    did manage to install mt-daapd but I would like my iPhone to see the shared library and understand that forked-daapd manages that.
     
  77. maurer

    maurer LI Guru Member

    try a pm to ryzhov_al and after setting up his new optware:
    http://code.google.com/p/wl500g-repo/wiki/Using
    it's way newer/better than ipkg
     
  78. Huey

    Huey Networkin' Nut Member

  79. sorance2000

    sorance2000 Networkin' Nut Member

    hi all!
    i `ve got today an issue with the transmission ''internal'' or ''optware'' with the folowing message : '' error : unable to save resume file: read-only file system''. i gave resume to the torrents, but, after few seconds, it would give me that error.
    thanks.
     
  80. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    check path to download directory. maybe your hdd was unmount or has some error(s)?!
     
  81. sorance2000

    sorance2000 Networkin' Nut Member

    i didnt change anything there. yesterday it worked very well and today didnt , even i can acces the gui and resume the torrents, after a few seconds they get error. i remount, i tried to reinstal optware and transmission, no issue there.
    another question: i saw the trasmission became 2.51, why, when i try update the transmission via optware i got the message that it is up to date, nothing to do.
    thnaks!
     
  82. M_ars

    M_ars LI Guru Member

    Hi shibby,
    short feedback für 092V:
    - PPPoE and PPTP Server is now working like expected with ipad 2 (iOs 5.1) - thx :)
    - OpenVPN 2.2.2 working

    I found one problem/bug with the new pptp-server regarding DNS. Leaving everything at default for DNS-Servers (0.0.0.0) the ipad can only access the local network but i am not able to surf the internet. The only workaround right now is to enter an public DNS, then everything works perfect. I think i am not the only one with that problem and i hope you and teaman will fix this bug in the next release :)

    --> http://www.linksysinfo.org/index.php?threads/the-pptp-server-gui-thread.36779/page-2#post-181810

    that config is working for now

    http://s7.directupload.net/file/d/2861/o75hyqe7_jpg.htm

    Virtual SSIDs not yet testet, because of the missing delete-function.
     
  83. Dark_Shadow

    Dark_Shadow Addicted to LI Member

    is this what your talking about?

    [​IMG]
     
  84. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

  85. kthaddock

    kthaddock Network Guru Member

    Was it problem with JFFS2 in both RT- and RT-N builds ? 092V
    kthaddock
     
  86. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    this is strange because i didnt remove JFFS from AIO. But i see in Big-VPN is also gone. I will check this.
     
  87. kthaddock

    kthaddock Network Guru Member

    Maby you missunderstund me, I meant if there is problem with JFFS2. I haven't load your build yet.
    kthaddock
     
  88. M_ars

    M_ars LI Guru Member

    Yes, that button does not do anything right now
     
  89. Dark_Shadow

    Dark_Shadow Addicted to LI Member

    Ok, I thought you meant you couldn't find it, I misunderstood. You are correct, that button does nothing, however I am running a guest AP on wl0.1 on a Asus RT-N16 and It seems to be working well. I haven't had any of my friends complain about it yet. Been up for 6 days.
     
  90. Riddlah

    Riddlah Networkin' Nut Member

    I can confirm the JFFS option is not present under Administration. Currently have tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-092-AIO loaded.
     
  91. Goggy

    Goggy Network Guru Member

    Hmm - on my RT-N16, powered by Shibby's latest 092-AIO JFFS is available (but i dont use it) ...
     
  92. Dark_Shadow

    Dark_Shadow Addicted to LI Member

    Confirmed, I am running 092-AIO RT on my RT-N16 and 092-AIO RT-N on my RT-N66U. JFFS is present on the RT build but not the RT-N.
     
  93. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    Big-VPN on RT-N16 (RT branch) - is not available
    Big-VPN on RT-N15u (RT-N branch) - jffs is available

    i didnt find any bug in code. Propably i have to rebuild all images.
     
  94. M_ars

    M_ars LI Guru Member

    I have not tested it yet with 092V - but i guess it will work --> at least with 090V everything was ok :)
     
  95. Elfew

    Elfew Addicted to LI Member

    092 AIO is excellent, thank you... I flashed it today because of problems with Toastman mod...

    I am looking for other features (like PPTP client or enchance multiSSID - I posted some bugs and improvements on Teaman bug report on googlecode)

    Wifi is stable and have better performance than Toastman mod - about 10-15%
     
  96. maurer

    maurer LI Guru Member

    i'll answer myself :)
    CTF enabled does nothing
    wl500gP v1 is limited to 50mbps wan connection with this 092 build
    wl500g.googlecode.com latest build r4051 can boost wan-lan throughput to 70mbps if anyone's interested.
     
  97. Huey

    Huey Networkin' Nut Member

  98. Aaron

    Aaron Networkin' Nut Member

    Thanks for your hard work. Running smooth on my E4200 and E3000

    I noticed that Advanced>>Wireless; Interference Mitigation selected 'WLAN Auto' as default, when in the drop down list it shows that 'None *' should be default.

    I saw this on both my E4200 and E3000 even after NVRAM clearing both.
     
  99. maurer

    maurer LI Guru Member

    i also switched from 'WLAN Auto' to *None and improved my signal/throughput.
     
  100. shibby20

    shibby20 Network Guru Member

    thx, i will check it.
     

Share This Page